MULLËR U OPASNOSTI

Mandžukić: Ako zatreba, stao bih i na Bayernov gol!

Mario Mandžukić (1)
Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
07.03.2013.
u 12:55

- Sebe nisam iznenadio prilagodbom u Bayernu, ali svjestan sam da sam iznenadio neke ljude, osobito one koji su ispočetka bili kritični - rekao je Mandžo

U Bayernu sve "puca" od pozitivne energije. Kako i ne bi - njemački naslov osiguran je, u borbi su za Kup, i jedni od favorita za osvajanje Lige prvaka. Situacija je toliko dobra da Jupp Heycnkes ne može potjerati dečke s treninga. Nakon što su imali slobodan utorak, u srijedu je trener Bavaraca prvi napustio trening, a iza sebe ostavio cijelu momčad.

Na gol je tada stao Mandžukić, a udarci Philippa Lahma, Thomas Müllera and Pierre-Emilea Hojbjerga slijevali su se prema njemu sa svih mogućih pozicija.

Izgledali ste dobro na golu. Bi li Neuer trebao biti zabrinut?

- Uživam povremeno biti na golu. Nikad ne znate što se može dogoditi na utakmici. Ukoliko bi došlo do izvanredne situacije, spreman sam obući rukavice i braniti - rekao je Mandžukić za službenu klupsku stranicu.

Jeste li iznenađeni kako ste se brzo prilagodili u Bayernu u prvoj sezoni?

- Sebe nisam iznenadio, ali svjestan sam da sam iznenadio neke ljude, osobito one koji su ispočetka bili kritični. Oduševljen sam što sam im uspio promijeniti mišljenje.

Činite se kao potpuno opušten igrač, neosjetljiv na kritike, borbu za poziciju u momčadi, tračeve o transferu.

- Takav osam. Ostajem opušten, koncentriram se na svoj posao i ne dam da išta negativno na mene utječe. Vjerujem u sebe, no to ne znači da mislim da sam najbolji. Samo znam da mogu uspjeti u svemu čega se prihvatim i to me drži smirenim.

Zabili ste 15 pogodaka u Bundesligi dosada i na putu ste da završite kao prvi strijelac lige. Djeluje li to na vas?

- Ako se dogodi, bit ću presretan, ali ne razmišljam o tome uopće. Koncentriram se na svoj posao, a to je boriti se za momčad. Neće mi smetati ako ne pobijedim u toj utrci jer bih radije da osvojim trofeje s momčadi.

Govoreći o borbi za momčad, kako se osjećate kao glavna meta grubih startova protivničkih igrača?

- Smatram da je stadion moderna gladijatorska arena. Idem se tamo boriti, nikad ne posustati pred izazovom i ako je ikako moguće pobijediti.

Kad ste došli u München prošlog ljeta, rekli ste da biste ovdje mogli postati bolji igrač. Je li se to dogodilo?

- Mislim da da. Naučio sam puno toga, osobito u smislu taktike, a to je nešto što je trener prenio na mene. No, moj je stav da nikad ne budem zadovoljan jer uvijek mogu bolje.

U subotu igrate protiv Düsseldorfa. Kakvu utakmicu očekujete?

- Poštujemo ih, njima trebaju bodovi, a svaka momčad daje sve od sebe kad igra protiv Bayerna. No, spremni smo za njih, igramo kod kuće i želimo zadržati pobjednički niz, nadamo se bez primljenog gola. Ta nam je utakmica bitna i zbog Lige prvaka sljedeću srijedu.

Bayern je u prvom susretu osmine finala slavio protiv Arsenala 3:1 tako da ste u dobroj situaciji. Kako ćete pristupiti u uzvratu.

- Mnogo ljudi misli da smo već u četvrtfinalu, no mnogo se toga može dogoditi. Ako pružimo igru kao u Londonu nećemo imati briga, no ako primimo rani pogodak to će biti opasno.

Na Emiratesu ste postigli svoj prvi pogodak u Ligi prvaka. Je li to bio poseban osjećaj?

- Bio sam presretan pogotovo zato jer je gol bio pomalo čudan. Mediji su pisali kako mi nedostaje taj gol u Ligi prvaka, no nisam dopustio da to dođe na mene. Jedina stvar koja mi je bitna je pobijediti.

U polufinalu Kupa sučelit ćete se sa tvojim bivšim klubom Wolfsburgom. Jesi bio sretan s tim ždrijebom?

- Ne mogu reći da sam bio oduševljen jer sam htio da to bude finale. Sad će Wolfburgu biti teško izboriti finale jer tamo mi očajnički želimo biti.

Jeste li razgovarali s kim iz Wolfsburga nakon što ste saznali ždrijeb Kupa?

- U kontaktu sam s mojim bivšim suigračima stalno i razmijenili smo poruke nakon ždrijeba. Nisu presretni što su dobili Bayern.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije