Kralj trgovine

Mamić transferima do nogu potukao veliku četvorku

\'16.12.2010., hotel Westin, Zagreb - Klub navijaca hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni dodijelio nagradu Vatrena krila. Sime Vrsaljko, Slaven Bilic, Aljosa Asanovic.  Photo: Marko Lukunic
Marko Lukunic/PIXSELL
28.01.2011.
u 08:02

Kad Vrsaljko upiše i 10 minuta za kockaste protiv Francuza, cijena će još skočiti, ni 15 milijuna eura neće biti nedostižno.

Iako je netko bacio dimnu bombu o iznenadnom udaru Arsenala na Vrsaljka, mladi Zadranin odradit će u Dinamu barem još jednu polusezonu, a onda, najkasnije do 1. rujna, pravac - Engleska. Ali tada Arsenal, koji je do jučer figurirao kao najsigurnija opcija, više neće biti favorit za dovođenje mladoga Šime.

U prvom planu je, naime, već dulje vrijeme Chelsea i sve do Mamićeva božićnoga izleta u London na tome se radilo tiho i diskretno, naravno, dok se Zdravko nije pohvalio kako je ručao s Ancelottijem.

Šime umjesto Srne

A talijanski trener odabrao je Šimu Vrsaljka kao rješenje za desnoga braniča nakon što nije uspio dovesti Darija Srnu. Taj transfer trebao bi u realizaciju u lipnju, a Carlo će do tada svaki tjedan od čovjeka od najvećega povjerenja, bliskoga prijatelja iz Hrvatske, dobivati iscrpne informacije o Vrsaljkovu napretku.

Osim Chelsea, u igri za Vrsaljka je i Manchester United, čiji skauti Vujačić i Vorkapić prate Šimu, te će biti na svakoj utakmici reprezentacije. I upravo na tu kartu igra Zdravko Mamić; samo jedan Šimin nastup za vatrene, samo 10 minuta na Stade de Franceu protiv Francuza, podiglo bi cijenu za bar tri milijuna eura. Tada ni onih 15 milijuna na kojima Mamić inzistira ne bi bili nedostižni... U svakom slučaju, Maksimiru ne gine novi višemilijunski transfer na kojem će mnogi pozavidjeti. Zapravo, već zavide.

Beogradska Politika objavila je na tu temu zanimljiv tekst pod naslovom "Zašto su Hrvati bolji trgovci od nas". Nakon polusezone u Ligi prvaka Partizan nije uspio prodati ni jednog igrača, a jedina pobjeda u zimi stigla je za brazilskog napadača Clea, i to iz Kine - zanemarivih 3,5 milijuna eura. Šuškalo se jesenas da Šahtar nudi za crnogorskog stopera Savića 7 milijuna eura i to je otprilike to. Mamiću ni do koljena.

"Mršavi" Sulejmani

"Je li to alarm za srpski nogomet ili se u najboljim klubovima Srbije moraju ozbiljno pozabaviti nedostatkom svježih ideja. Kontroverzni Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik zagrebačkog Dinama, u suštini alfa i omega tog kluba, kao od šale, i to ne za bilo koji novac, prodaje igrače. Mi, nažalost, danas više nemamo takvog čovjeka", ističe autor teksta u Politici te navodi primjere:

"Za odlazak Sulejmanija u Nizozemsku, Partizan je dobio mršavih 300 tisuća eura, da bi danas njegova cijena u dresu Ajaxa višestruko narasla i sada je najskuplji igrač tog kluba. Pravi transfer bio je onaj Stevana Jovetića iz Partizana u Fiorentinu, ali pola tog novca pripalo je menadžerima."

Nijedan klub bivše velike četvorke (Hajduk, Zvezda, Partizan) ne može prodati igrača kao Dinamo, a činjenica da su tri "poražena" u posljednje četiri godine zajedno utržili nešto malo više od plavih - sve govori.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije