Liga prvaka

Mamić: Jurčić je naša najjača karika

krunoslav jurčić
Goran Stanzl/Pixsell
01.11.2011.
u 10:26

Ako se uspijemo suprotstaviti Ajaxu u posjedu lopte, što im je glavno oružje, naše šanse rastu - veli Jurčić koji ima na okupu gotovo cjeloviti kadar.

Dinamo je otputovao u Amsterdam, nakon tri pokušaja bez uspjeha, pokušat će plavi stići do prvog boda (bodova) u susretu s Ajaxom. Prvi čovjek kluba nada se da će plavi imati nekog svog novog amsterdamskog junaka.

- Idemo kao i uvijek s nadom da ćemo ostvariti što bolji rezultat jer pobjeda je ta koja nas ostavlja u igri za proljeće. Nadu crpim iz toga da smo uvijek u zemljama Beneluxa dobro prolazili. Koliko se sjećam od utakmice kad je Josip Šimić zabio gol u Amsterdamu, kada sam bio tamo kao navijač, pa kad je Mandžukić imao svoj šou u 3:2 pobjedi, zadnji put put smo doduše izgubili 2:1. Ali, tamo smo pobijedili i Anderlecht, Club Burgge, pa sam razmišljao da bi tako nešto slično moglo biti i sada. Ali, važno je da dobro odigramo, da popravljamo koeficijent, ali i da nešto zaradimo - veli Mamić.

Od koga najviše očekujete?

- Nama treba momčad, teško da pojedinac može pobijediti Ajax. Naravno da u dobroj igri momčadi onda pojedinac iskoči, kao Šimić ili Mandžukić, obično je to strijelac, ali protiv Ajaxa nam treba svih 11 na visokoj razini - kazao je Zdravko Mamić i potvrdio da je Jurčićeva pozicija čvrsta:

- On je naša najčvršća karika, vrijedan, pošten, sjajan trener s kojim idemo, kako se kaže, do 'koske'.

Kruno Jurčić bio je prilično miran pred ulazak u zrakoplov.

- Treba u Amsterdamu odigrati na višoj razini, i onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Idemo s puno optimizma da možemo uzeti prve bodove, momčad je dobro raspoložena, ova zadnja utakmica u Puli je put kako bismo možda trebali odigrati u Amsterdamu, iako, ovo je viša razina. Moramo biti strpljivi, ali i uvjereni da naš način igre može donijeti rezultate. Ako se uspijemo suprotstaviti Ajaxu u posjedu lopte, što im je glavno oružje, naše šanse rastu - veli Jurčić koji ima na okupu gotovo cjeloviti kadar.

- Samo je Tonel ostao u Zagrebu, svi ostali su spremni.

I Ajax ima problema s ozljedam.

- Koliko čujem ima, ali tako je uvijek, tek kad dođemo na utakmicu znat ćemo tko im neće moći igrati.

Koliko utakmica u Amsterdamu može biti drukčija od zagrebačke?

- Teško da može biti puno drukčija jer Ajax ima svoj stil igre i striktno ga se drži. I mi pokušavamo složiti svoj stil, igrati uvijek sličan nogomet pa ne vjerujem da će utakmica biti puno drukčija.

Ima li nekakva formula za pobijediti Ajax?

- Ima: dati gol, moramo dati gol.

I Jurčiću se uvijek lijepo podsjetiti na lijepe trenutke u Amsterdamu, pogotovo na igrače, kad je slavio protiv Ajaxa.

- Naravno da se lijepo toga sjetiti, a Ajax je momčad s kojom smo se često susretali. Bude li uz nas i sportska sreća kakvu smo imali u tim nekadašnjim utakmicama, onda ni danas neće biti problema - zaključio je trener Dinama.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije