Pucnjava u školi

Maloljetnik se potukao zbog prijatelja i ranio krivog učenika

skola
VL FOTO
27.12.2011.
u 12:10

Nakon svađe i tučnjave sedamnaestogodišnjak posegnuo za pištoljem. Ministar najavio uvođenje detektora za otkrivanje unosa oružja u škole

Jedan učenik je ozlijeđen u pucnjavi koja se jučer za vrijeme velikog odmora, oko 10.10 sati, dogodila u Srednjoj školi metalskih zanimanja u Sarajevu. Nakon početnog kaosa među ustrašenim učenicima, koji su bježali vani, o pucnjavi je policiju obavijestio ravnatelj škole Rašid Šehović koji je kazao da je učenik trećeg razreda u hodniku iz pištolja ranio godinu mlađeg B.A. Policija je na mjestu događaja utvrdila da je pucao 17-godišnji H.H. dok je 16-godišnji B.A. s prostrjelnom ranom desne noge dovezen u bolnicu Koševo,

Posve slučajno

Naime, on je posve slučajno ranjen, i to nakon što je pucač promašio svoga vršnjaka s kojim se prethodno posvađao i potukao kako bi osvetio svoga prijatelja. Do verbalnog sukoba došlo je u školskom WC-u, a onda i pucnjave. Napadač je uhićen, a na saslušanje je priveden i učenik A.T. za kojeg se sumnja da mu je pomogao skriti pištolj, koji je odbacio izvan igrališta u drugoj ulici. “Ranjeni učenik je primljen u 10.40 sati s dvije ulazne i izlazne rane, dok je primijećeno i jedno strano tijelo u unutrašnjosti u predjelu potkoljenice. Liječnici su ga operirali, navela je bolnička glasnogovornica Biljana Jandrić.

Nije pala glava

Ravnatelj Rašid Šehović je istaknuo kako nije učestala pojava da učenici donose oružje u školu, ali da je to svakako problem na koji je teško djelovati, jer nije moguće pretresati svakog učenika.

Ministar znanosti i obrazovanja SŽ-a Emir Suljagić je brzo stigao u školu te obećao da će u što kraćem roku osigurati detektor metala na ulazima kako bi se spriječilo da učenici unose oružje. Rekao je da se radi o prvoj pucnjavi u školi te da je najvažnije da nije “pala mrtva glava”, što je puka sreća. Suljagić je najavio sastanak s upravom škole, roditeljima dječaka i Vijećem roditelja kako bi razmotrili situaciju. Također, pozvao je sve ustanove da se prestanu baviti trivijalnim problemima i počnu rješavati problem maloljetničke delikvencije. Za početak, Ministarstvo obrazovanja SŽ-a je od I. PU-a zatražilo razmatranje mogućnosti da se u krugu ove škole, do početka raspusta, osigura kontinuirana i pojačana prisutnost policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?