teška bolest

Malena Stephanie danas ide na operaciju. Sretno, svi smo uz tebe!

'25.09.2012., Zracna luka Pleso, Zagreb - Stephanie Milda odlazi na operaciju u SAD. Obitelj Milda.   Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
Autori: Sonja Hoffman, Ivana Jović
03.10.2012.
u 09:00

Tijekom liječenja nije bilo elemenata komplikacije ili greške umijeća, priopćili su iz Klaićeve bolnice.

Teško bolesnu petogodišnju Stephanie Milda iz Zadra, koja je na noge digla cijelu Hrvatsku, danas u Chicagu čeka teška operacija. Djevojčica koja boluje od teške deformacije mozga u Chicagu će biti podvrgnuta operaciji glave i zahvatu na kralježnici. Na Facebook-stranici potpore Aniti i Ivici Mildi, roditeljima djevojčice, navodi se da će se operacija obaviti u 20 sati po našem vremenu, a trebala bi trajati oko osam sati.

>>Malena Stephanie s roditeljima otputovala na liječenje u SAD

Operacija počinje u 20 sati

– Obitelj se u 9 sati po lokalnom vremenu seli u tzv. Ronald McDonald House u blizini bolnice. Radi se o većoj kući gdje bolnica smješta obitelji svojih pacijenata. Svaka obitelj ima svoju sobu s kupaonicom, a zajednički koriste kuhinju, TV sobu, sobu s kompjutorom i praonicu rublja. Obitelj Milda ne plaća nikakve dodatne troškove jer ovu kuću sponzorira multinacionalna kompanija čije ime nosi. Oko 11.30 po lokalnom vremenu obitelj mora biti u bolnici, a u 13 sati (20 sati po našem vremenu) dr. Frim sa svojim liječničkim timom počet će višesatnu operaciju (oko 8 sati) na maloj Stephanie. Sretno, Stephanie, svi smo uz tebe! – navodi se na Facebook-stranici potpore obitelji Milda.

Klaićeva bolnica: Tijekom liječenja nije bilo grešaka

A kada je u pitanju tijek liječenja djevojčice u Klinici za dječje bolesti Zagreb, uprava Klinike uputila je zahtjev za očitovanje povjerenstvu koje čine liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb i liječnik specijalist iz druge ustanove u Hrvatskoj.

>>Stephanie na operaciju u srijedu, liječnik šokiran dokumentacijom

– Utvrđeno je da je operacija obavljena po pravilima struke što dokazuju neuroradiološke postoperacijske slike – navodi se u priopćenju iz bolnice. Tijekom liječenja, stoji dalje, nije bilo elemenata komplikacije ili greške umijeća.

– Operater je postupio medicinski i strukovno ispravno te na obavljenim kontrolnim pregledima zaključio je da ne postoji razvoj komplikacija ili vitalne ugroženosti djeteta – kažu iz Klaićeve bolnice. Roditeljima je, tvrde, bilo omogućeno i neovisno drugo mišljenje neurokirurga iz KBC-a Zagreb. Kako se radi o bolesnici koja je liječena neurokirurškom operacijom, a u medijima su spominjani hrvatski liječnici u negativnom kontekstu, uprava bolnice upućuje cjelokupnu medicinsku dokumentaciju i Hrvatskom neurokirurškom društvu na dodatnu ekspertizu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije