Grude

Mala Snježana Glavota proslavila 1. rođendan

Snježana
07.02.2013.
u 10:34

Snijeg je paralizirao Hercegovinu, situacija je podsjećala na ratne godine, mještani su gomilali namirnice, slušali radiopostaje i iščekivali kraj agonije

Tomislav Ćužić, ravnatelj Civilne zaštite ŽZH, i Josip Tomić, član općinskog stožera Civilne zaštite Grude, posjetili su u ponedjeljak obitelj Mate i Marte Glavota u Sebišini, zaseoku Drinovaca i čestitali prvi rođendan maloj Snježani Glavota. Maloj su donijeli igračke, a njezinoj majci Marti Glavota uručili pozlaćeni grb za hrabrost, dok su 85-godišnjoj baki Mili Glavota dodijelili pismenu pohvalu za izniman doprinos u spašavanju života majke i novorođenčeta. Mila je predložena za jedno od priznanja Federalnog stožera civilne zaštite.

Porod kod kuće

Prije godinu dana cijelu je Hercegovinu zahvatilo nezapamćeno snježno nevrijeme. Marta je očekivala rođenje 6. djeteta. Trudovi su stigli pred večer 4. veljače. Snijeg je već zatrpao čitav kraj, pa nije bilo moguće trudnicu prevesti u rodilište. Marti nije preostalo ništa nego nazvati telefonom porodilju Ankicu Šabić u imotski Dom zdravlja i zamoliti je za upute, a muž Mate je kroz više od metra duboki snijeg otišao do strine Mile u susjedstvo i zamolio je za pomoć oko poroda. Imao je u Milu povjerenje, jer baš ona je svojedobno porodila i njega i dvojicu mu braće. Jer, prije 40 i više godina djeca su se u pravilu rađala kod kuće.

Rođenje Snježane

Mila je došla, otkuhala škare i nazvala tada jako slušani Radio Međugorje uz suze zamolivši Gospinu pomoć i slušatelje da se pomole za majku i dijete. Ni Marti nije bilo lako, bojala se, iako je već rodila petero djece. Srećom, sve je dobro prošlo, pa je nakon 45 minuta svijet ugledala djevojčica, a Mila joj znalački svezala pupak. Naravno, mala je dobila ime Snježana i već sutra postala medijska zvijezda. Osam mjeseci kasnije Marta je gostovala i u popularnoj TV emisiji 8. kat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?