Košarka

Maksimović sa zvukom sirene rastužio igrače Zrinjskog

Košarka
30.10.2012.
u 10:49

Da bude gore... 
Servitium odigrao susret bez pravih igrača na pozicijama centra

 Za nepovjerovati je da nakon dva kola Lige 12 košarkaša BiH samo sastav Čapljine ima maksimalni bodovni učinak. Dvije pobjede zabilježili su igrači Gorana Perića, a upravo dva su poraza doživjeli košarkaši Posušja. Sve ostale momčadi imaju polovičan bodovni učinak. Čapljinci su obje pobjede ostvarili pred domaćim navijačima, dok je sastav Posušja poražen na dva gostovanja u Sarajevu. Blizu maksimalnom bodovnom učinku bili su i košarkaši Zrinjskog. Poraženi su s tijesnih 75:74 u Gradišci od Srevitiuma, premda su minutu i četerdeset sekundi prije kraja imali pet poena prednosti (69:74), a šest sekundi prije kraja igrač Zrinjskog Ivica Petrić pri vodstvu svoje momčadi od pola poena, promašio je dva bacanja, da bi Nebojša Maksimović sa zvukom sirene Gradišćanima donio prvu pobjedu i veselje svojim suigračima. Uzalud je u redovima Mostaraca bila odlična igra braniča Sinadinovića koji je ubacio 27 poena, uz šut za tricu šest od osam pokušaja.

- Za našu momčad ovo je izuzetno važna pobjeda kad se zna da smo igrali gotovo bez visokih igrača. Avdić je bio izvan zbog ozljede, Sladoje je igrao kratko jer se takođe ozlijedio dok je Karalić imao problema s osobnim grešakama. Ipak odigrali smo zonu koja nas je uspjela vratiti u meč i donijela trijumf. Nakon poraza u Bijeljini, ovo nam je zaista trebalo da vratimo samopouzdanje i da shvatimo da možemo igrati sa svim rivalima – rekao je nakon susreta sa Zrinjskim Nino Šarić, trener košarkaša Servitiuma.

Rutinsku pobjedu ostvarili su košarkaši Bosne nadigravši s 15 poena viška sastav Posušja. U svim četvrtinama domaći igrači imali su blagu prednost koju su na kraju i materijalizirali s relativno visokom koš razlikom. Sastav Bosne predvodili su iskusni Lerić, te Rizvić, a kod Posušana Baković je bio najbolji pojedinac. Novi prvoligaš Kakanj lagano je pobijedio Vogošću. Nekadašnji igrač Vogošće i Bosne, Hadžifejzović uz Peljtu bio je najbolji igrač domaćina, dok dvojac Bosne Tot i Tuljković ovaj put nisu mogli bitnije utjecati na konačni ishod susreta.

Rezultati 2. kola: Bosna ASA BHT – Posušje 88:73, Servitium – Zrinjski 75:74, Čapljina Lasta – Varda 78:66, Mladost – Borac 68:66, Kakanj – Vogošća 90:80, Varda HE – Takovo Leotar 78:70.

Poredak: Čapljina Lasta 2-0, Bosna, Zrinjski, Servitium, Varda, Mladost, Borac, Kakanj, Vogošća, Leotar 1-1, Posušje 0-2.v rasizma, nasilja i siromaštva“ u nedjelju 28. listopada u gradskoj dvorani u Jajcu odigrana je humanitarna malonogometna utakmica između reprezentacija Roma Hrvatske i svećenika BiH. U poslijepodnevnim satima je počelo okupljanje ekipa u Franjevačkom samostanu u Jajcu. Ekipu Roma predvodio je Toti Tofka Dedić, a ekipu svećenika predvodio je izbornik vlč. Vladimir Pranjić. Nakon kratkog osvježenja reprezentacije su se uputile u posjet romskom naselju u Kuprešanima, gdje živi oko 400 Roma. U 17 sati slijedilo je euharistijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM u Jajcu koje je predvodio gvardijan jajački fra Zoran Mandić, uz koncelebraciju nazočnih svećenika, a nakon toga je načelnik općine Jajce primio reprezentacije u hotelu Turist 98. Oko 19 sati započeo je i središnji dio ovog dana – malonogometna utakmica između Reprezentacije svećenika BiH i Hrvatske nogometne reprezentacije Roma koju je početnim udarcem otvorio Amer Halep, dopredsjednik NS SBŽ. Veći dio utakmice bio je vrlo neizvjestan, no ipak su se svećenici, podržani domaćom publikom, pred kraj utakmice uspjeli odvojiti i konačni rezultat je bio 8:2. Sva sredstva koja su skupljena od prodaje ulaznica i donacija bit će namijenjena potpori školovanja romske djece u školi u naselju Kuprešani kod Jajca. Ovim projektom se nastoje smanjiti društvene stigme prema romskoj populaciji i upoznati njihovi tradicionalni običaji, njihove zajedničke osobine i stavovi, te međusobne različitosti, a i pomoći im da se kroz neformalne aktivnosti, kreativan i humanitaran rad uključe u društveni život i procese u lokalnoj i široj zajednici, a da pri tom ne izgube vlastiti identitet, kulturu i tradiciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije