ABA liga

Mađarima nije pomogao ni Bader sa čak 40 postignutih koševa

Košarka
08.10.2012.
u 11:46

U nastavku je Široki bio bolji, ali je u završnici posustao i borio se za preokret

U izuzetno uzbudljivom susretu koji odavno nije viđen na Pecari Široki je u trećem kolu regionalne ABA lige nakon dva produžetka pobijedio mađarskog prvaka Szolnoki 102:101 i upisao prvu pobjedu.

Silno željeli pobjedu

Igrači Ivana Velića silno su željeli pobjedu i u toj želji umalo nisu izgorjeli. Gotovo cijeli susret rezultat je bio tijesan. U prvoj četvrtini Mađari su imali gotovo stalnu prednost ali je Široki uspio prvi puta povesti u devetoj minuti 21:20. No, mađari su prvu četvrtinu završili s prednošću 25:24. U nastavku Široki je bio bolji ali je u samoj završnici posustao i borio se za preokret. Uspio je Šutalo šest sekundi prije kraja tricom izboriti produžetke. Imali su Mađari posljednji napad u regularnom dijelu, ali ga nisu uspjeli realizirati. U posljednjem produžetku Široki je poveo 93:87 i kada se činilo da je susret okončan, Bader je s nekoliko sjajnih akcija uspio susret dovesti u infarktnu završnicu. No, unatoč sjajnoj partiji i s 40 postignutih poena i trinaest skokova njegova momčad je doživjela poraz.

Uspješan debi Vragovića

U majici Širokog uspješno je debitirao branič Karlo Vragović. Postigao je jedanaest poena ali ono što je najbitnije za Velićevu momčad da je u ključnim trenucima bio vrlo precizan s crte bacanja. Do samih produžetaka osobitu igru nije pružao Željko Šakić. Ali u najbitnijim trenucima se razigrao, uspio pogoditi i dvije trice. No, ono što je presudilo u korist Širokog je nevjerojatna borbenost i želja da se dođe do pobjede. U tome su uspjeli i sigurno će im u nastavku lige donijeti samopouzdanje, a pogotovo u susretima pred svojim navijačima kojih se sinoć na Pecari okupilo negdje oko 1500. Uz Šakića koji je ubacio 21 poen, solidnu utakmicu pružili su neumorni Šutalo, Planinić, Ramljak, Barać, no, borbenost je bila odlika svih igrača trenera Velića. Napomenimo i kako je 20-ak pripadnika Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH u sklopu trodnevne posjete Hercegovini, nazočilo utakmici. Predvođeni predsjednikom i zastupnikom u Saboru Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, snažno su bodrili Široki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije