Čapljina

M. Pavloviću dvije puške, a Jakovu Nikši glavna nagrada

lov
Dušan Musa
29.04.2012.
u 18:18

Vrhunac večeri bilo je izvlačenje kupona bogate nagradne igre od 44 nagrade, među kojima je bilo čak deset pušaka

Više od 150 čapljinskih lovaca i njihovih gostiju okupilo se u restoranu “Astorija“ u Tasovčićima na tradicionalnoj lovačkoj večeri.

Tijekom zabave okupljenim lovcima i njihovim gostima obratili su se Josip Vekić, predsjednik Lovačkog društva “Galeb“, zatim dr. Smiljan Vidić, načelnik Čapljine, koji je bio pokrovitelj manifestacije, Ivica Lučić, tajnik Lovačkog saveza Herceg Bosne i Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HN županije.

U prigodnim obraćanjima i razgovorima prevladavla je lovačka problematika koja se kretala od ulovljenih trofeja u prošloj lovnoj sezoni, pa do problema sa dobivanjem koncesija. Naravno, nisu izostale ni dobro poznate “lovačke priče”, posebice kada se “zaružilo” iza ponoći. Desetorici dugogodišnjih članova LD “Galeb“ uručene su plakete za doprinos razvoju lovstva i očuvanju prirode. Među dobitnicima plaketa najstariji po stažu bio je Vide Milanović koji punu 51 godinu uredno izmiruje obveze prema ovom društvu. Za pomoć u radu ovog društva, te potporu u organizaciji lovačke večeri, uručeno je i deset zahvalnica. Vrhunac večeri bilo je izvlačenje kupona bogate nagradne igre od 44 nagrade, među kojima je bilo čak deset(!) pušaka, četiri zračne i šest lovačkih. Najviše sreće imao je Marko Pavlović iz Svitave, kojemu se posrećilo da dobije i zračnu i lovačku pušku, dok je Jakov Nikše iz Zvirovića dobio glavnu nagradu – lovačku pušku Huglu 103 FE AS, dar načelnika općine dr. Smiljana Vidića. Inače, LD “Galeb“ u prošloj godini je imalo 330 članova s plaćenom članarinom, pedesetak više nego godinu prije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?