CIBONA

Lovrić: Dinamu moramo vratiti dug do kraja 2011.

'BandicCibona2_nnn_spo_27091'
''
28.09.2011.
u 10:33

Bandić Demantirao da je stavio veto na Dinamovu želju da sa dva milijuna kuna pomogne Ciboni i za vrijeme prijašnje klupske uprave

Na predstavljanju Cibonine momčadi za novu sezonu pojavio se gradonačelnik Milan Bandić koji je svakom igraču osobno uručio njegov dres uz karakteristične komentare:

- Damjana Rudeža prepoznao sam kada je rođen jer mi je 20 godina bio susjed.

- Poslije Rudeža, Zubčić je najbolje čistio pothodnik.

Kazao je Bandić ponešto i o stanju u Ciboni, valjda da bi ohrabrio i igrače koji su pristali doći u klub bremenit financijskim problemima.

- Prije se živjelo od Cibone, pa je klub spao na prosjački štap, a ova upravljačka struktura živi za Cibonu. Nadam se da će stići pravda one koji su dublje gurnuli ruku u Cibonin džep. I zato nikad više nećemo razgovarati u tako crnim kategorijama kao što je dug od 85 milijuna kuna, a ni o ideji o stečaju. Pa ne možemo ugasiti ovaj klub, on je povijest, bio bi to zločin. Barem ne dok sam ja na čelu grada.

Stekao se dojam da je od tri najjača hrvatska kluba, ujedno i zagrebačka, Bandić najskloniji upravo Ciboni. Zašto?

- Najskloniji sam onima koji su postigli najveće rezultate, a trenutačno su u krizi. Ja sam uvijek na strani zaboravljenih, zapuštenih, osiromašenih, u ovom slučaju i opljačkanih.

Dinamovu posudbu Ciboni od osam milijuna kuna Bandić je ocijenio gestom solidarnosti, a demantirao je da je prije dvije godine stavio veto na Dinamovu želju da pomogne bivšoj upravi kluba (Previšić, Knego) sa dva milijuna kuna.

- Oni koji bolje stoje solidarizirali su se s onima koji stoje lošije. Predsjednici dvaju klubova, Barišić i Lovrić, izvršni predsjednik Mamić i direktor Antunović te moj kolega Kojić, našli su zajednički jezik, no nitko nikomu nije ništa poklonio.

A do kada Cibona mora vratiti novac Dinamu?

- U ugovoru stoji da ga moramo vratiti do kraja godine, no svaki se rok može i odgoditi - objasnio je Cibonin predsjednik Lovrić.

Tako su na jučerašnjem predstavljanju igrači pali u drugi plan. A i među njima ima zanimljivih osoba. Recimo, četvorica cibosa akademski su građani. To su trojica Amerikanaca i američki đak Goran Suton.

Demonte Harper je na Moreheadu studirao sportski menadžment, Antwain Barbour je na Kentuckyju završio socijalni rad, a Brian Chase na Virginia Techu diplomirao je razvoj ljudskih potencijala. Bosanski Hrvat Goran Suton na Michigan Stateu diplomirao je ekonomiju, smjer maloprodaja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije