Liga prvaka

Lovren: Ronaldo je sjajan, ali nemam nimalo straha!

'Olympique Lyon's Kim Kallstrom (R) celebrates with team mate Dejan Lovren his team's first goal against Auxerre during their French Ligue 1 soccer match at the Gerland stadium in Lyon December 22,
ReutersPixsell
20.02.2011.
u 13:05

- Napokon smo dohvatili stabilnost u igri, upisali smo tri uzastopne pobjede i u odličnom raspoloženju čekamo utorak i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv madridskog Reala - kaže Lovren.

S tri uzastopne pobjede nogometaši Lyona vratili su dobro ozračje u svlačionicu. U petak su na Gerlandu utrpali četvorku Nancyju, a naš reprezentativac Dejan Lovren odigrao je vrlo dobrih 90 minuta na srednjem braniču u paru s Crisom.

Jedva čekam sraz

- Izvrsno se osjećam, takva je sad i atmosfera u svlačionici. Sad smo se stabilizirali i odigrali smo nekoliko posljednjih utakmica na visokoj razini. Napadači su nam proradili, obrana je sigurna i dobar rezultat onda ne može izostati. A zanimljivo je da su Nancyju tri gola zabili sva trojica igrači koja su ušla s klupe – rekao nam je Lovren.

Pogodak Jimmyja Brianda bio je fenomenalan.

- Da, bio je to prekrasan, rijetko viđen pogodak. Inače, na treninzima Briand često pokušava izvesti takav volej. Veseli me i pogodak Miralema Pjanića, i on je bio pričuva.

Pjanić je lani pogotkom u Madridu izbacio Real u osmini finala Lige prvaka, u Lyonu je bilo 1:0 za Lyon, na uzvratu 1:1. U utorak je na rasporedu repriza.

- Jedva čekamo tu utakmicu. Lani nisam imao pravo nastupa i drhtao sam na tribini. Sad vjerujem da ću igrati. U dobroj sam formi, osjećam da mi trener vjeruje.

Budete li u sastavu, imat ćete razloga za glavobolju – s druge će strane biti Cristiano Ronaldo!

- Da, Messi i Ronaldo najbolji su igrači na svijetu. Portugalac je stvarno izvanredan, sjajan je tehničar, k tome i fizički moćan, pa ga je teško zaustaviti. Ali, nemam nimalo straha. No, Real nije samo Ronaldo, dobro su ukomponirana momčad i čeka nas stvarno teška zadaća. Teža od lanjske, Real je sad osjetno jači. Ali, i mi smo jači...

Kako će se Lyon postaviti protiv Reala?

Sve ovisi o prvoj utakmici

- Još nismo analizirali Madriđane, ali prema onome što razgovaramo u svlačionici, zaključak je da će biti najvažnije ne primiti gol na Gerlandu! Real sigurno neće jurnuti, neće nas napasti, a mi moramo biti pametni i iskoristiti svaku pravu šansu. Protiv Reala se ne smiju promašivati "ziceri" i zato me veseli efikasnost naših napadača u zadnjim utakmicama.

Real je favorit, ali kako biste šanse za Lyonov prolaz izrazili u postocima?

- Mnogo će toga ovisiti o ishodu prvog dvoboja - zaključio je Lovren.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije