Požar

Ljutiti narkomani iz osvete zapalili Biskupovu glavicu!

pozar
Zoran Grizelj
23.03.2012.
u 09:32

Na mjesto požarišta upućena su dva vatrogasna vozila s ljudstvom, koji su se nadljudskim naporima, budući da nije bilo pritiska vode , uspjeli izboriti s vatrom

Na Biskupovoj glavici, između mostarske Trimuše i svećeničke zgrade, jučer oko 13 sati došlo je do većeg požara u kojem je gorjela šuma i nisko raslinje.

Jedva ugasili

Požar je zaprijetio i svećeničkom Staračkom domu, ispred kojega su se okupili stanari. - Na mjesto požarišta upućena su dva vatrogasna vozila s ljudstvom, koji su se nadljudskim naporima, budući da nije bilo pritiska vode na brdovitom terenu, uspjeli izboriti s vatrom, te oko 14.30 sati lokalizirati požar - kažu svjedoci. Prizor koji je zapanjio i vatrogasce, ali i medije koji su se našli na mjestu požara jeste veliki broj stabala koja su oborena. Međutim, tu nema ništa spornoga. Kako smo ranije pisali, radove na Glavici već dva tjedna obavljaju radnici koje je angažirala Biskupija, a koja je i zakoniti vlasnik zemljišta. Inače, još davne 1947. ta velika parcela, između Trimuše i Partizanskog groblja, a na kojemu su nekada bili vinogradi, nacionalizirana je pa su posađeni borovi.

Tko su piromani?

Sve u sklopu, kako je ranije neslužbeno rečeno, plana uređenja prostora. Radovi na uređenju ovog zemljišta jučer nisu izvođeni, tako da uzrok izbijanja požara ostaje nepoznat. Prema navodima bolje upućenijih, na mjestu jučerašnjeg požarišta okupljali su se narkomani, koji su tu imali i svoja drvena staništa, a iz kojih su noću dopirali nepodnošljivi zvukovi. Upravo se sumnja da su oni namjerno izazvali vatrenu stihiju. Pokrenuta je istraga i trenutačno se traga za piromanima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?