IZLOŽBA

”Ljubav” prema svemu lijepom što nas okružuje

Zijada
Zoran Grizelj
15.10.2013.
u 11:43


U ovu izložbu utkano je mnogo dobre volje, vremena i vjere

U mostarskom Centru za kulturu u utorak, 22. listopada 2013. godine, s početkom u 19.30 sati, bit će otvorena izložba slika istaknute mostarske kulturne djelatnice, pjesnikinje i slikarice Zijade Zekić. Autorica je izložbu nazvala najljepšom riječi “Ljubav”, jer je, kako kaže, zaljubljenik u sve što je lijepo, pogotovo je opčinjena cvijetom i njegovim savršenstvom. Još u antici cvijet je bio simbol sreće, ljubavi, poniznosti, odvažnosti i slave. U europskoj kulturi cvijet je simbolizirao ljepotu, poniznost, skromnost, tajnu ljubav i prolaznost.

Opčinjena cvijetom

Umjetnički radovi koje će ljubitelji likovne umjetnosti moći vidjeti rađeni su tehnikama: ulje na platnu, na kartonu, tuš-flomasterom, flomaster-korektorom, dragim materijalima otrgnutim od zaborava, ljepilo sa šljokicama i ogledalima. - Zijada Zekić koristi različite tehnike kako bi što bolje dočarala svoju inspiraciju i svoj svijet približila onima koji će doći ma izložbu i s njom podijeliti njenu “Ljubav”. Ako se emocije mogu odrediti prema boji onda je uočljivo da je u Zijadinim slikama raspon izuzetno veliki - od prigušenih i toplih boja jeseni do optimističnih i razigranih tonova proljeća. Svaka slika dio je određenog stanja, u svaku su ugrađene određene misli i žudnja, navodi prof. Alma Fazil Obad. Ovo je, inače, autoričina druga samostalna izložba koja potvrđuje staro pravilo da ako se za nečim silno žudi onda je to moguće i ostvariti.

Bogat program

U izložbu “Ljubav” utkano je mnogo dobre volje, vremena, vjere. Za otvorenje ove recentne izložbe pripremljen je bogat program u kojem će sudjelovati dame Alma Fazil-Obad, Misijana Brkić-Milinković, Nada Dalipagić, glumica Amela Kreso i Melissa Memić, učenica V. razreda Muzičke škole I. i II. stupnja Mostar, klavir, u klasi profesorice Mirne Šiširak. Zijada Zekić je rođena u Mostaru, gdje je završila osnovnu, srednju školu i Pedagošku akademiju. Njena velika ljubav su slikarstvo i poezija koju je do sada objavljivala u časopisima “Most”, “Motrišta” i “Osvit”. Također, 2012. godine objavila je prvu zbirku pjesama “Vrijeme za pamćenje”. Radi kao viši samostalni referent za kulturu u Službi za kulturu - Odjel društvenih djelatnosti Grada Mostara. Za svoj rad svrstana je među tri najbolja radnika općine Mostar. Samostalnu izložbu slika “Izvor života” priredila je 2010. godine također u Centru za kulturu, a sudjelovala je i u nizu skupnih izložbi. Članica je Književnog kluba Mostar. nagrađena je posebnim prizanjem na manifestaciji u organizaciji Radija Studio 88 “Izbor žene godine”, za organizaciju izložbi primijenjene umjetnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?