TRAGEDIJA

Ljuba ubila sina i svoju majku, pa na kraju presudila i sebi

djecak
VL FOTO
17.03.2011.
u 12:25

Tomislav i Ljuba su se razveli, a dječak je nedavno izrazio želju da se trajno preseli kod oca

Tata, sretan ti rođendan, posljednje je što je Tomislavu Novoselu (53), Zagrepčaninu koji godinama živi u SAD-u, rekao sin Tomislav Marko (13). Njega je na očev rođendan, navodno u psihičkom rastrojstvu u kući u New Castleu kraj Pittsburgha, ubila majka Ljuba (41). Poslije je pucala u svoju majku Ankicu Denk (83), a zatim je presudila i sebi. Njihova tijela pronašla je policija nekoliko dana poslije, a pozvali su je susjedi jer ih dugo nisu vidjeli.

Medicinska sestra

Ljuba, medicinska sestra, nije ostavila nikakvo oproštajno pismo, pa policija samo nagađa što ju je nagnalo na stravični čin. Ljuba i Tomislav upoznali su se u Zagrebu, a njihov jedini sin rodio se u SAD-u. Rastali su se prije nekoliko godina i nakon dugogodišnje sudske borbe, koja ih je, kako smo saznali, psihički i financijski iscrpila, uspjeli su dogovoriti zajedničko skrbništvo nad sinom. Ljubin bivši suprug i Tomislavov otac kaže kako je dugo imala psihičkih problema, zbog kojih je i prestala raditi kao fizioterapeut i medicinska sestra. Bivša supruga i on nisu se najbolje slagali, no nikad nije mislio da bi naudila njihovu djetetu. - Hvala Bogu da sam ga vidio jutro prije tragedije kad je išao u školu, a i nazvao me kasnije te noći da mi čestita rođendan. Majka mu je vjerojatno dala da me nazove kako bi se oprostio s njim - rekao je u suzama Tomislav Novosel za Pittsburgh Tribune. Dječaka je pogodila rastava roditelja, a teško mu je padalo i to što, prema odluci suda, 15 dana smije provoditi s majkom, a 15 s ocem. U listopadu prošle godine nazvao je oca i rekao mu da se želi preseliti k njemu. - Bio sam tako sretan. Rekao sam mu da je to moj drugi najsretniji dan u životu. Prvi je bio kad se rodio - govori Novosel. Budući da je Ljuba bila jako vezana uz sina, obitelj misli kako ju je njegova želja da živi s ocem gurnula preko ruba. - Nitko od nas ne može vjerovati da je Ljuba ubila svoje dijete. Brat je još u teškom stanju, imao je samo Tomislava Marka. Moj srednji sin otišao je u SAD kako bi bio uz njega u ovim teškim trenucima - rekao nam je Tomislavov brat Marijan Krog. U strašnom je šoku i Ljubina obitelj u Hrvatskoj.

Strašna tragedija

Samo su kratko rekli je do strašne obiteljske tragedije došlo zbog Ljubine bolesti. Tomislava su pokopali u gradiću u SAD-u u kojem mu živi otac, Ljubina i Aničina tijela su kremirali, a ispraćaj će biti na zagrebačkom Mirogoju. Tomislav, kojeg je otac od milja zvao Miško, išao je u sedmi razred osnovne škole. Prijateljima, koji su ga zvali Tommy, ponosno je pričao o Hrvatskoj, koju je posjetio dva puta. Vrijeme je provodio s brojnom rodbinom iz Hrvatske koja živi u SAD-u. Prvi put je u Hrvatskoj bio prije deset godina s majkom i bakom. Što se sve dogodilo u ovom slučaju, još treba utvrditi.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boskovic
23:11 22.03.2011.

Hrvati ne ubijaju oni su pravi Krscani samo majka sina i svoju majku sin majku ubije i baci u cisternu drugi zeljeznom sipkom oca ubije svaki dan se ubijaju dokle tako vidi li to dragi BOG

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije