Natjecanje

Livno i Odžak za pet

matematika
Miro Bošnjak
04.04.2012.
u 10:01

Pobjednici će sudjelovati na natjecanju najboljih matematičara BiH koje 
će se održati u drugoj polovici svibnja 2012.

U organizaciji Udruge matematičara Ruđera Boškovića iz Mostara, nakon srednjih, održana su u natjecanja najboljih matematičara učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola gdje se nastava izvodi po hrvatskom nastavnom planu i programu i na hrvatskom jeziku. Natjecanja su održana u četiri županije.

Diplome i nagrade

U Srednjobosanskoj županiji natjecanja su održana u Vitezu, u Hercegbosanskoj županiji u Livnu, u Posavskoj u Odžaku, te u Zapadnohercegovačkoj županiji u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju. Najboljim učenicima uručene su prigodne diplome i vrijedne nagrade, a pobjednici će sudjelovati na natjecanju najboljih matematičara BiH koje će se održati u drugoj polovici svibnja 2012. Rezultati natjecanja sedmih razreda SBŽ-a održanog u Vitezu. Prvo mjesto osvojila je Ana Novaković iz OŠ Uskoplje, drugo mjesto pripalo je Bojani Barać iz KŠC “Petar Barbarić” iz Travnika, a Nikolina Jukić iz OŠ Žepče osvojila je treće mjesto. U konkurenciji osmih razreda najbolji je bio Paško Zdilar iz OŠ Kiseljak, Dubravko Tomić iz OŠ Žepče bio je drugi, a Petar Jozak iz OŠ Novi Travnik zauzeo je treće mjesto. Na natjecanju osnovaca ZHŽ-a u konkurenciji sedmih razreda najbolja je bila Zdenka Pandžić iz OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda, Anđela Spajić iz Prve osnovne škole Š. Brijeg bila je druga, dok je treće mjesto osvojio Stipe Mandić iz OŠ I. B. Mažuranić iz Ljubuškog. U konkurenciji osmih razreda Ana Marija Begić iz OŠ I. Mažuranića iz Posušja osvojila je prvo mjesto, Ana Šaravanja iz Prve osnovne škole Š. Brijeg bila je druga, a David Naletilić bio je treći.

Velika konkurencija

Na natjecanju u Livnu u konkurenciji sedmaša najbolji su bili Tea Herceg iz OŠ I. G. Kovačića, Niko Kasalo iz OŠ fra Lovre Karaule, a treće mjesto pripalo je Mili Perković. Kod osmih razreda prva tri mjesta pripala su učenicima OŠ I. G. Kovačića: Aldi Čefo, Tei Marić i Katarini Markov. Na natjecanju u Odžaku u konkurenciji sedmaša prvo mjesto pripalo je Danijelu Blažanoviću iz OŠ Orašje, drugi je bio Tomislav Martinović iz D. Mahale, a treća je bila Mateja Kosić iz Orašja. Kod osmaša, prvi je Anto Senković iz OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka, drugo i treće mjesto osvojili su učenici iz Orašja Ismail Čaušević i Hamza Beširević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?