OBLJETNICA

Lik prvog hrvatskog predsjednika nije zaboravljen u Čapljini

čapljina
VL FOTO
11.12.2011.
u 10:56

Izaslanstva Općine Čapljina na čelu s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem i Koorodinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata jučer su položila vijenac i zapalila svijeću ispred spomen-ploče s imenom dr. Franje Tuđmana

U organizaciji Općine Čapljina i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina, jučer je na poseban način obilježena obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Izaslanstva Općine Čapljina na čelu s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem i Koorodinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata jučer su položili vijenac i zapalili svijeću ispred spomen-ploče s imenom dr. Franje Tuđmana i na novom čapljinskom mostu koji također nosi ime prvog hrvatskog predsjednika.

“Ovo je tradicija da se na ovome mjestu okupljamo svake godine i tako se prisjećamo lika i djela prvog hrvatskog predsjednika koji je i dandanas u lijepim sjećanjima žiteljima naše općine. Svi se još sjećaju i njegova dolaska u Čapljinu i govora građanima Čapljine koja ima i tu čast da obale Neretve povezuje ovaj veliki most s imenom doktora Franje Tuđmana. Ovaj će grad uvijek znati cijeniti prvog hrvatskog predsjednika”, istaknuo je načelnik Vidić, a na važnost obilježavanja obljetnica smrti doktora Franje Tuđmana u ime Koorodinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina podsjetila je i Spomenka Šimović.

Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na prvog hrvatskog predsjednika, u Čapljini se u povodu obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika služila i sveta misa. Nažalost, novi most koji nosi ime dr. Franje Tuđmana u Čapljini u posljednje vrijeme bio je česta meta vandala i nacionalističkih ispada u kojima su skidane zastave hrvatskog naroda u BiH i općine Čapljina, a skinuta je i otuđena metalna ploča s imenom dr. Franje Tuđmana koja se nalazila na početku mosta na lijevoj obali Neretve. Načelnik Vidić najavio je skoro postavljanje nove ploče, ali i izrazio žaljenje što već duže nisu otkriveni počinitelji ovog vandalskog djela.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
park
18:20 11.12.2011.

Čuj to mostu dali ime F.T , pa ja po zaslugama koliko ih je srušio ne zna mu se broj .

CI
cinbenik
18:34 11.12.2011.

Veliko je cudo da most u Orasju nenosi njegovo ime ili kod Samca,Broda B.......a polaga ce cvijece kod spomenika u Derventi,samo jos nije izgradjen kazu da je i tamo dolazio i drzao govore ali u tajnosti...................................

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?