BUNT

Liječnici u SBŽ zaprijetili i blokadom prometnica

ordinacija, liječnici, ginekolozi, uhićenje (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
05.12.2010.
u 11:24

Donijeli su odluku o radikalizaciji štrajka masovnim prosvjedima pred zgradom Vlade FBiH i blokiranjem prometnica

Štrajkački odbor Nezavisnog strukovnog sindikata zdravstvenih radnika SBŽ-a odlučio je na sastanku u Županijskoj bolnici Travnik da generalni štrajk bude nastavljen do ispunjenja zahtjeva, ali i pooštren. Osnovni zahtjev zdravstvenih radnika je striktno poštivanje granskog kolektivnog ugovora, te isplata regresa koji su dobili svi proračunski korisnici, osim zdravstvenih radnika.

Štrajkački odbor je donio zaključak da se formiraju trijažni centri i da rade samo hitne službe, a ako se do 15. prosinca ne oglasi premijer Vlade SBŽ-a Salko Selman, ministrica zdravstva Vlatka Komšić i ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje Dragan Solomun, zdravstveni radnici su zaprijetili izlaskom pred zgradu Vlade FBiH i blokadom prometnica.

Na sastanku je donesena odluku o radikalizaciji štrajka masovnim prosvjedima pred zgradom Vlade FBiH s mogućnošću blokiranja prometnica. Istaknuto je da nijedan građanin s područja županije neće ostati uskraćen za zdravstvenu zaštitu ako mu je ugrožen život.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?