idealan ručak

Ove slasne lazanje s tikvicama se ne propuštaju

Lazanje s tikvicama
Shutterstock
26.07.2025.
u 18:46

Zamijeni tjesteninu za lazanje tanko narezanim tikvicama i dobit ćeš genijalne lazanje s tikvicama, isprobaj naš recept...

Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina! Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno!

Ovaj novi način pripreme sigurno će ti ostati u dobrom sjećanju, pa recept svakako spremi jer ćeš ga htjeti ponoviti, piše miss gastro.

SASTOJCI

  • mljeveno meso - miješano 450 g
  • sol 1,50 žličica
  • maslinovo ulje 1 žlica
  • luk 0,50 kom
  • češnjak 3 režanj
  • pasata od rajčice 700 g
  • svježi bosiljak 2 žlica
  • svježe mljeveni crni papar
  • tikvice 600 g
  • ricotta 400 g
  • parmezan 25 g
  • jaje
  • mozzarella 450 g

POSTUPAK

  1. U srednje velikoj tavi prodinstaj meso sve dok lagano ne posmeđi, posoli i popapri ga. Stavi sa strane.
  2. U tavu dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak i luk par minuta. Vrati meso u tavu, dodaj rajčicu, bosiljak, sol i papar. Pokrij i pusti da lagano krčka, najmanje 30-40 minuta.
  3. U međuvremenu, tikvice nareži na tanke kriške (najbolje uz pomoć gulilice za povrće), lagano posoli i ostavi da odstoje oko 10 minuta. Tikvice imaju puno vode pa nakon 10 minuta papirnatim ručnikom pokupi ju i osuši tikvice.
  4. Zagrij grill tavu na srednje jakoj i grilaj tikvice dvije minute sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavi na papirnate ručnike da upiju višak vlage.
  5. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  6. U srednje velikoj zdjeli dobro izmiješaj ricottu, parmezan i jaje.
  7. Na dno lima za pečenje dodaj malo umaka, zatim sloj tikvica, zatim sloj s ricottom i jajem te na kraju dodaj sloj mozzarelle. Ponavljaj postupak sve dok imaš dovoljno sastojaka, a zadnji sloj nek bude red tikvica prelivenih umakom od rajčice i mesa. Prekrij folijom i peci 30 minuta.
  8. Makni foliju i peci dodatno još 20 minuta. Po želji zatim na lazanje dodaj sloj mozzarelle i peci dodatnih 10 minuta.
  9. Pričekaj 10-ak minuta da se malo ohladi, a zatim posluži.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja