VRIJEDI ISPROBATI

Ovaj neobičan sastojak će poboljšati okus vaše kave

kava
Shutterstock
05.10.2025.
u 16:25

Strastveni ljubitelji kave uvijek nastoje poboljšati doživljaj svog omiljenog napitka.

Bez obzira radi li se o jutarnjem espressu, cappuccinu uz doručak ili osvježavajućoj ledenoj kavi poslijepodne, kvalitetu napitka oblikuju brojni čimbenici – od podrijetla i svježine zrna do tehnike pripreme.

Tajni sastojak za bolji okus kave

Ali, bez obzira je li vaša kava voćnih ili čokoladnih nota, gotovo uvijek postoji nagovještaj gorčine ili kiselosti.

Dobra vijest je da postoji jedan jednostavan sastojak koji može uravnotežiti okuse i podići vaš ritual ispijanja kave na višu razinu, a to nije šećer, već – prstohvat dimljene morske soli, piše The Kitchn, prenosi N1.

Zašto dodavati sol u kavu?

Iako na prvi pogled može djelovati kao neobičan dodatak, sol djeluje gotovo čarobno u neutraliziranju gorčine koja je prirodno prisutna u kavi.

Samo prstohvat kvalitetne dimljene morske soli ne samo da će ublažiti oštre i kisele note, već će vašem napitku dodati i suptilnu, dimljenu složenost koja obogaćuje svaki gutljaj.

Ovaj jednostavan trik pojačava prirodne arome kave, ističući njezinu skrivenu slatkoću i dajući joj dublji, bogatiji okus.

Kako pravilno koristiti sol?

Važno je napomenuti da se obična kuhinjska sol ne preporučuje. Najbolji se rezultati postižu s visokokvalitetnom krupnom morskom solju. Dovoljno je tek prstohvat ili dva, s obzirom na njezinu jačinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja