SLASTICE

Ovaj kolač gotov je brzo, da brže ne može, a to mu i samo ime kaže. Evo recept

14.11.2025.
u 18:55

Ako tražite brzinski recept za kolač koji će vas vratiti u djetinjstvo, na pravom ste mjestu. Ovaj mekan, sočan i mirisan kolač s čokoladno-mliječnim preljevom odličan je izbor kad nemate baš puno vremena.

Sve što vam treba već vjerojatno imate doma – jaja, brašno, mlijeko i malo kakaa – a rezultat je desert koji će nestati brže nego što se ohladi, a možda ćete ga prepoznati po zanimljivom imenu – Brzi Gonzales.

U nastavku je recept

Brzi Gonzales - sastojci:
za biskvit:

    3 jaja
    14 žlica šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    150 ml ulja
    200 ml mlijeka
    15 žlica glatkog brašna
    1 vrećica praška za pecivo

za preljev:

    20 žlica mlijeka (može čokoladno ili pak voda po originalnom receptu)
    10 žlica šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    125 g margarina ili maslaca
    2–3 žlice kakaa u prahu

Brzi Gonzales - priprema:

- U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postanu svijetla i kremasta. Dodaj ulje, mlijeko, prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Kalup premažite maslacem i pospite brašnom, pa u njega ulijte pripremljeno tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista.
 -Dok se kolač peče, u loncu zagrijte sve sastojke za preljev, uz stalno miješanje, dok se maslac ne otopi i sve poveže u glatku smjesu.
 -Pečeni kolač odmah narežite na kocke i, dok je još vruć, prelijte preljev tako da prodre između kockica.
 -Pustite da se potpuno ohladi, a zatim po želji pospite kokosom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja