Kiselo vrhnje i krastavci već su provjerena kombinacija, no dodaš li im hrskave rotkvice i koju žlicu grčkog jogurta, češnjak te sitno nasjeckani kopar ova salata poprimit će posve novo, još ukusnije ruho.
Ovako pripremljena salata od krastavaca i kiselog vrhnja odlično će se složiti uz jela s grilla, pohano meso, ali i raskošne i guste umake na bazi povrća, piše miss gastro.
SASTOJCI
- krastavac 2 kom
- rotkvice 1 svežanj
- kiselo vrhnje 200 ml
- grčki jogurt 2 žlica
- kopar - svježi 1 žlica
- češnjak 1 režanj
- sol
- svježe mljeveni crni papar
POSTUPAK
- Krastavce nasjeckaj na tanke ploške, ubaci ih u cijedilo, obilno soli i pusti da stoje oko 20 minuta.
- Nakon 20 minuta rukama istisni višak tekućine iz krastavaca.
- Krastavce prebacit u zdjelu i dodaj kiselo vrhnje te grčki jogurt.
- Dodajte sitno nasjeckani kopar te protisnuti češnjak. Posoli i popapri prema ukusu.
- Posluži dobro ohlađeno.