Bez pucanja i raspadanja

Kako napraviti najmekše griz knedle za juhu

18.02.2025.
u 12:43

Ako želite da vaše griz knedle budu mekane, lagane i da se ne raspadaju u juhi, donosimo vam provjereni recept i nekoliko korisnih trikova. Ova jednostavna, ali ukusna dodatna komponenta juhe može biti pravi izazov ako ne znate pravu tehniku.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 4 žlice griza
  • 1 žlica ulja ili otopljenog maslaca
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica tople vode (po potrebi)

Postupak pripreme:

  1. Izmiješajte jaje i sol u manjoj posudi dok ne postanu pjenasti.
  2. Dodajte ulje ili otopljeni maslac i lagano promiješajte.
  3. Postupno umiješajte griz, miješajući dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu. Ako je pregusta, dodajte malo tople vode.
  4. Ostavite smjesu da odstoji 10-15 minuta kako bi griz nabubrio.
  5. U međuvremenu, stavite juhu da lagano kuha na srednjoj temperaturi.
  6. Pomoću dvije žličice oblikujte knedle i pažljivo ih spuštajte u juhu.
  7. Kuhajte ih 10-15 minuta na laganoj vatri, bez jakog ključanja, kako se ne bi raspale.
  8. Knedle su gotove kada narastu i postanu lagane.

Savjeti za savršene knedle:

Smjesu ostavite da odmori kako bi griz upio tekućinu i knedle bile mekše.
Nemojte pretjerati s miješanjem kako ne bi postale tvrde.
Juha ne smije jako ključati, jer bi knedle mogle pucati.
✔ Ako želite još mekše knedle, dodajte malo mineralne vode umjesto obične.

Sada kada znate sve trikove, vaše griz knedle će biti savršene svaki put – mekane, prozračne i ukusne! 🍲✨

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije