Ako želite da vaše griz knedle budu mekane, lagane i da se ne raspadaju u juhi, donosimo vam provjereni recept i nekoliko korisnih trikova. Ova jednostavna, ali ukusna dodatna komponenta juhe može biti pravi izazov ako ne znate pravu tehniku.
Sastojci:
- 1 jaje
- 4 žlice griza
- 1 žlica ulja ili otopljenog maslaca
- Prstohvat soli
- 1 žlica tople vode (po potrebi)
Postupak pripreme:
- Izmiješajte jaje i sol u manjoj posudi dok ne postanu pjenasti.
- Dodajte ulje ili otopljeni maslac i lagano promiješajte.
- Postupno umiješajte griz, miješajući dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu. Ako je pregusta, dodajte malo tople vode.
- Ostavite smjesu da odstoji 10-15 minuta kako bi griz nabubrio.
- U međuvremenu, stavite juhu da lagano kuha na srednjoj temperaturi.
- Pomoću dvije žličice oblikujte knedle i pažljivo ih spuštajte u juhu.
- Kuhajte ih 10-15 minuta na laganoj vatri, bez jakog ključanja, kako se ne bi raspale.
- Knedle su gotove kada narastu i postanu lagane.
Savjeti za savršene knedle:
✔ Smjesu ostavite da odmori kako bi griz upio tekućinu i knedle bile mekše.
✔ Nemojte pretjerati s miješanjem kako ne bi postale tvrde.
✔ Juha ne smije jako ključati, jer bi knedle mogle pucati.
✔ Ako želite još mekše knedle, dodajte malo mineralne vode umjesto obične.
Sada kada znate sve trikove, vaše griz knedle će biti savršene svaki put – mekane, prozračne i ukusne! 🍲✨