slatka jesen

Jeste li probali cheesecake od bundeve: Nije pretjerano sladak, a iznimno je kremast

cheesecake od bundeve
Thinkstock
24.10.2025.
u 10:50

I dok ljeti uživamo u lubenicama i trešnjama, jesen je sezona rezervirana za toplije i bogatije okuse. Svake jeseni bundeva zauzme posebno mjesto na stolovima - u juhama, mirisnim pečenjima, ali i kolačima zbog svoje nježne, slatkaste arome.

Osim što je ukusna i svestrana, bundeva je i prava riznica zdravlja. Bogata je vitaminima A, C i E, antioksidansima te vlaknima koja potiču probavu i jačaju imunitet. Volimo je i zbog toga što nam zahvaljujući prirodnoj slatkoći omogućuje pripremu zdravih deserata bez mnogo šećera, piše Gloria.hr.

Stoga nas nije začudilo kad smo vidjeli u slastičarnici ponudu - cheesecake od bundeve. Mnogima omiljeni kolač, upravo zato što nije pretjerano sladak, a iznimno je kremast.

Potražili smo recept cheesecaka od bundeve, a ima ih dosta. Prenosimo jedan od njih. 

Recept za cheesecake s bundevom:

Sastojci za podlogu:

  • 150 g smrvljenih čajnih keksa po želji
  • 75 g rastopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 450 g sirnog namaza (sa sobne temperature)
  • 400 g pirea od bundeve
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica cimeta u prahu
  • ½ čajne žličice muškatnog oraščića u prahu

Priprema cheesecakea od bundeve:

  1. Pripremite podlogu: čajne kekse sameljite u prah i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Trebali biste dobiti smjesu nalik na mokar pijesak. Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 20 centimetara koji ste prethodno malo namastili ili obložili papirom za pečenje, prenosi 
  2. Mikserom istucite vrhnje u šlag. Stavite sa strane.
  3. U drugoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijte laganu jednoličnu kremu.
  4. Dodajte pire od bundeva, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne sljube.
  5. Ručno umiješajte šlag u kremu na bazi sira i bundeve.
  6. Dobivenu smjesu premažite preko podloge i stavite u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći. Po želji tortu možete staviti i u ledenicu.
  7. Cheesecake s bundevom poslužite s nešto dodatnog šlaga.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja