Tikvice rado jedemo na 1001 način, među kojima je i ovaj fora, hrskav i slastan čips od tikvica, zdrava ljetna grickalica koja će se svidjeti i najmlađima koji inače mrze povrće.
Za pripremu čipsa od tikvica posluži se rezačem za povrće/mandolinom jer ćeš nožem teško moći narezati tanke i uredne ploške. Ako ga ne posjeduješ, i komadi zaista budu deblji, obavezno ih peci duže, piše miss gastro.
Strpljenje se u ovom slučaju isplati. Čips od tikvica posluži uz lagani umak od vrhnja ili kečap i uživaj!
SASTOJCI
- tikvice 2 kom
- maslinovo ulje 1 žlica
- origano 1 žlica
- sol
- papar
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva.
- Tikvice nareži uz pomoć rezača/mandoline na tanke ploške i položi na papirnate ubruse kako bi pustile višak tekućine.
- Tikvice posoli, popapri i pospi origanom.
- Položi ih na lim obložen papirom za pečenje i suši otprilike 90 minuta.
- Tikvice su gotove kad poprime smećkastu boju i postanu hrskave.