Blagdanski favorit

Božić bez glutena: prhke orah kiflice koje svi vole

Laura Roman
23.12.2025.
u 11:30

Ove orah kiflice tako su prhke da se tope u ustima! Uz to prepune su finih orašastih nota...

Ovo je recept za još jedan blagdanski klasik, ali u bezglutenskoj verziji! Tijesto za prhke orah kiflice je prije oblikovanja potrebno dobro ohladiti, a ukoliko ti oblikovanje valjka bude problematično, preporučujem da tijesto stisneš rukama tijekom rolanja tijesta, koje se kasnije reže i oblikuje u kiflice, piše miss gastro. Uživaj u ovim divnim kiflicama i - Sretan Božić!

SASTOJCI

  • orasi 130 g
  • maslac 120 g
  • tamni smeđi šećer 20 g
  • šećer 50 g
  • sol 1 prstohvat
  • bezglutensko brašno 150 g
  • heljdino brašno 75 g
  • prašak za pecivo 10 g
  • jaje 1 kom
  • šećer u prahu

POSTUPAK

  1. U posudi pomiješaj mljevene orahe, šećer i prstohvat soli. Dodaj maslac u kockicama te lagano umijesi rukama.
  2. Zatim dodaj jaje i dobro ga umiješaj.
  3. Dodaj brašna i prašak za pecivo, te umijesi tijesto.
  4. Pokrij ga folijom i stavi u hladnjak na 30 minuta. Radnu površinu pobrašni i uzmi dio tijesta.
  5. Oprezno ga oblikujte u valjak, te reži na manje komadiće. Potom rukama oblikuj kiflice.
  6. Kiflice slaži na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak među njima budući da će se tijekom pečenja raširiti.
  7. Peci na 180 stupnjeva, bez ventilacije, 15 minuta.
  8. Kada se kiflice malo prohlade, uvaljaj ih u šećer u prahu. 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata