NERJEŠENA UBOJSTVA

Laki sumnjičen i za ubojstvo tajnice viceguvernera CB BiH

laki
VL FOTO
27.09.2010.
u 08:10

Milenko Lakić je od ranije poznat kao počinitelj brojnih kaznenih djela. Istražitelji ga dovode u vezu s bacanjem bombe, nasilničkim ponašanjem, kao i pucnjavama.

Uhićeni Milenko Lakić zvani Laki (40) iz Bijeljine, prozvani srpski killer iz osumnjičene zločinačke skupine Zijada Turkovića koja se tereti za pet svirepih ubojstva, među kojima i trudnice kojoj je iz utrobe izvađena beba, te pljačku 2,5 milijuna maraka, još je početkom 2008. godine kazneno prijavljen za likvidaciju poznatog pripadnika istočnosarajevskog podzemlja Mladena Ćehe i njegove pratilje Maje Marijane Kovačević, tajnice viceguvernera Centralne banke BiH, koji su izrafalani u vozilu na Jahorini u srpnju 2007. godine, ali to izvješće nije bio dovoljno Okružnom tužiteljstvu Istočno Sarajevo za podizanje optužnice.

Naime, Lakić je priveden i ispitan na poligrafu, na kojem je pozitivno reagirao na pitanje je li ubio Mladena i Maju. No, taj poligrafski nalaza i operativne policijske informacije očito nisu bile dovoljne jer su materijalni dokazi, kao i automobil iz kojeg je ubojstvo izvršeno - zapaljeni. Milenko Lakić je od ranije poznat kao počinitelj brojnih kaznenih djela. Istražitelji ga dovode u vezu s bacanjem bombe, nasilničkim ponašanjem, kao i pucnjavama. U jednoj od tih pucnjava je i ranio jednog policajca. Okružni sud u Bijeljini ga je 2005. godine osudio na godinu zatvora zbog nanošenja teških ozljeda sugrađaninu Bojanu Sariću.

Također, Okružno tužiteljstvo u Bijeljini je 2006. godine podiglo optužnicu protiv Lakića, Jugoslava Erakovića i još jedne osobe zbog pljačke, kao i zbog ugrožavanja sigurnosti. S druge strane, Erakovićevo ime vezuje se za kriminalnu skupinu čiji je vođa Đorđe Ždrale (41) iz Sarajeva, kojeg je Sud BiH u travnju ove godine osudio na 20 godina zatvora zbog ubojstva Ljubiše Savića Mauzera, bivšeg načelnika Uprave policije RS-a, u Bijeljini 2000. godine. Eraković je bio u bliskim odnosima s Vladimirom Vlatkom Mačarem, koji je ubijen u eksploziji autobombe u Palama, i Borisom Govedaricom, ubijenim 2007. godine u Istočnom Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije