NAJAVA

Lajčak dolazi u neslužbenu posjetu BiH

\'Miroslav Lajcak, the envoy of the Europen Union\'s foreign policy chief Catherine Ashton, speaks during a news conference in Tirana February 3, 2011. Lajcak arrived in Albania to lead negotiations b
Reuters/Pixsell
07.06.2012.
u 10:04

Miroslav Lajčak doputovat će večeras u neslužbenu posjetu BiH koja je bila ranije najavljena, jer je pozvan na završnu konferenciju Policijske misije Europske unije (EUPM)

Zamjenik premijera Slovačke i ministar vanjskih poslova ove zemlje Miroslav Lajčak doputovat će večeras u neslužbenu posjetu BiH koja je bila ranije najavljena, jer je pozvan na završnu konferenciju Policijske misije Europske unije (EUPM) koja se danas i sutra održava u Sarajevu, izjavio je danas Feni slovački veleposlanik u BiH Miroslav Mojžita.

- Dakle, primarni cilj posjete je sudjelovanje na toj konferenciji i on će voditi jedan panel, kazao je veleposlanik Mojžita.

Naveo je i da prilikom ove neslužbene posjete Lajčak ima planirane susrete sa svojm bh. kolegom Zlatkom Lagumdžijom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Budući da se radi o bivšem visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH koji puno zna o BiH, Lajčak će imati priliku da se vidi i s nekim predstavnicima političkih stranaka, pri čemu će se interesirati za situaciju u BiH u svjetlu novih događaja oko vladajućih koalicija.

- Naravno, njegovo primarno zanimanje je o tome kako ovo što se događa na političkoj sceni može uticati na osnovne ciljeve koje nas vežu s BiH, odnosno da li smo na putu ispunjavanja ciljeva i obveza koje je BiH preuzela na sebe da bi ubrzala put prema Europskoj uniji, kazao je veleposlanik Mojžita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?