POTRESI U PLATFORMI

Lagumdžija: Vlada FBiH se treba rekonstruirati ako ne bude radila

Lagumdžija
VL FOTO
27.01.2012.
u 09:22

Predsjednici SDP-a, SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak jučer su u Sarajevu održali iznenadni sastanak

Stranke vladajuće koalicije u FBiH privremeno su ugasile požar u kojem je umalo izgorjela platformaška vlast. Takve su izjave barem dali novinarima čelnici SDP-a, HSP-a i Boljitka, nakon jučerašnjeg iznenadnog sastanka u Sarajevu.

Nesuglasice još stoje

Uoči sastanka političkih lidera SDA, SDP-a, NSRzB-a i HSP-a u Sarajevu, dvije vodeće stranke u FBiH razmijenile su “teške” riječi kada su u pitanju izmjene i dopune Zakona o unutarnjih poslovima FBiH. Zanimljivo je pak da je izravne odgovore medijima izbjegao dati predsjednik SDA Sulejman Tihić. Iako javnost svjedoči svakodnevnim otvorenim sukobima ‘platformaša’ oko mnogih pitanja, a posebno o novom zakonu o unutarnjim poslovima, čelnici stranaka tvrde kako je njihova koalicija stabilna, te kako za sada nema govora o rekonstrukciji federalne Vlade. -Kako stoje stvari nakon ovog sastanka, rekonstrukcije u dogledno vrijeme neće biti. Ako je i bude, bit će unutar ove vlade, kazao je Jurišić. Lider SDP-a vjeruje kako su priče o rekonstrukciji Federalne Vlade neutemeljene. - Vlada Federacije BiH, kao i svaka druga na svijetu, treba se rekonstruirati samo ako ne bude dobro radila. Mi smatramo da ova Vlada dobro radi i nema razloga za priču o rekonstrukciji, kazao je Lagumdžija, dodajući kako nesuglasice sa SDA nisu nepremostive. “Ili će biti kako oni kažu, ili će biti kako mi kažemo. Poštovat ćemo demokratsku volju u svakom slučaju”, izjavio je Lagumdžija. Predsjednik SDP-a BiH jučer je najavio održavanje sastanka na kojem će se sagledati ono što je do sada urađeno, kao i ono što Vlada Federacije BiH treba uraditi tijekom ove godine. Predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija kaže kako će predstavnici federalne Vlade u idućih desetak dana napraviti rezime do sada urađenog, ali i plan prioritetnih aktivnosti u 2012. godini uključujući socijalne i ekonomske reforme, kao i projekte iz oblasti cestogradnje, energetike i poljoprivrede.

Sporenja oko zakona

Ono oko čega i dalje nema dogovora među ‘platformašima’ je novi zakon o unutarnjim poslovima. Predsjednik SDP-a jučer je koalicijskim partnerima pojašnjavao važnost zakona o unutarnjim poslovima. Lagumdžija kaže kako će se u javnoj raspravi sučeliti argumenti zagovornika i protivnika novog zakona. -Mora biti definiran proces izbora ljudi koji rukovode policijom i mora se osigurati njihova financijska i operativna neovisnost. S druge strane, mora biti uspostavljena civilna kontrola i odgovornost za preuzete obveze i rezultate rada, kazao je Lagumdžija.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
23:26 27.01.2012.

@daniele - vehabijo, pa neces mi govoriti sto je a sto nije za Hrvate bolje.

DU
Deleted user
18:31 27.01.2012.

To je i zadnja izjava HSP. Nakon slijedecih izbora biti ce izbrisani sa polticke mape BiH.

DA
daniele
19:33 27.01.2012.

eto neka tvoj ADZ ostane. Srecu ce ti donijeti kao i svih ovih godina.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?