Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Lagumdžija: U vlast može petorka Dodik: Neću bez Bože Ljubića

Milorad Dodik odbio je nemoralnu ponudu Zlatka Lagumdžije na jučer održanom međustranačkom sastanku
11. veljače 2011. u 09:32 2 komentara 4 prikaza
dodik
Foto: VL FOTO

“Bez Ljubića, nema vlasti” rečenica je kojom je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na jučer održanom internom sastanku s čelnicima SDA, SDP-a i SDS-a osujetio novi pokušaj uvođenja razdora između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., čiji je kreator predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija. Kako Večernjak ekskluzivno doznaje, na internom sastanku predstavnika najjačih srpskih i bošnjačkih stranaka koji je, nakon neuspjelog sastanka 12 parlamentarnih stranka, održan u tajnosti u jednom od ureda Parlamentarne skupštine BiH, dodirnuto je bilo pitanje raspodjele ministarskih mjesta u Vijeću ministara BiH. Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija opet je branio svoju tezu da to mjesto pripada njima, a ne HDZ-u BiH, čemu se Dodik odlučno usprotivio.

Dodikovo i Bosićevo inzistiranje da srpskim strankama pripadne Ministarstvo vanjskih poslova nije naišlo na plodno tlo kod bošnjačkog bloka predvođenog SDP-om. U pokušaju političkog taktiziranja, Zlatko Lagumdžija izišao je i s ponudom da Vijeće ministara sastave SNSD, SDP, SDA, SDS, HDZ BiH bez HDZ-a 1990. Nemoralnu političku ponudu koja bi dodatno rastočila hrvatski politički korpus, okupljen oko dva HDZ-a koji su na izborima dobili najveću potporu hrvatskih glasača, Milorad Dodik je rezolutno odbio.

Naš izvor tvrdi da je Zlatko Lagumdžija bio nemalo iznenađen stavom predsjednika SNSD-a o ponuđenoj koalicijskoj križaljki u državnoj vlasti, kojem je potporu dao i predsjednik SDS-a Mladen Bosić. Ovo nije prvi put da se koalicijski dogovor između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. suptilnim političko-propagandnim sredstvima pod svaku cijenu sabotira. Znajući da čvrsti politički savez dva HDZ-a predstavlja veliku barijeru u pokušaju pozicioniranja koalcijske četvorke u vlast FBiH, SDP radi strategiju kako spomenuti savez razoriti.

  • Deleted user:

    Svaka vam cast gospodine Dodik!

  • loza11:

    MILE legendo svaka cast nedaj balijama da DISU JER KADA PROTJERAJU HRVATE ONDA BUDU I SRBE talibanska posla