Sastanak

Lagumdžija i Moon o formiranju nove parlamentarne većine u BiH

Lagumdžija
VL FOTO
18.06.2012.
u 15:31

Lagumdžija je istaknuo da će u narednom periodu naglasak biti stavljen na socijalne i ekonomske reforme

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija danas se u Sarajevu sastao s ambasadorom SAD-a Patrickom Moonom.

Predsjednik SDP-a je ambasadora Moona upoznao o posljednjim događanjima u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, nakon što su uočene ozbiljne opstrukcije u implementaciji ranijih političkih dogovora od pojedinih članica prethodne većine. On je također informirao ambasadora Moona o detaljima programskih dokumenata koje je SDP usuglasio s novim partnerima. Lagumdžija je istaknuo da će osim nastavka infrastrukturnih radova kao što su energetski projekti i izgradnja autoputa, u narednom periodu naglasak biti stavljen na socijalne i ekonomske reforme.

Govoreći o poziciji SDP-a u odnosu na trenutna politička dešavanja, Lagumdžija je rekao da bez obzira na trenutna dešavanja SDP nikada i ni po koju cijenu neće odustati od jasno definirane vizije Bosne i Hercegovine kao države u kojoj jednaka prava, prilike i šanse imaju apsolutno svi njeni državljani, bez obzira na mjesto življenja i nacionalno opredjeljenje. U tom smislu, on je naglasio da posljednji politički dogovori, kako programski, tako i dio o formiranju nove većine, daju nadu, ali na određeni način i garantuju, proces pomirenja između građanskog i nacionalnog u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

 

Komentara 1

KR
krtica
18:16 18.06.2012.

Kako se moze provost izmirenje izmedju gradjanskog I nacionalnog u BiH Kara joss NE postoji niti gradjanska niti nacionalna jednakost ni ravnopravnost? Da li Lagumdzija sanja o ozivljavanju vec krepalog yugo-jednoumlja u zagrljaju propale ideologije? Treba se cuvati njegovih obecanja I ispraznih nadanja .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?