Radovi sa znanstvenog skupa

Zbornik o hercegovačkim znanstvenicima

09.02.2017.
u 09:00

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, u Mostaru je upriličeno predstavljanje Zbornika radova sa znanstvenog skupa “Hercegovački znanstvenici i tradicija istraživanja u Hercegovini”.

Ovaj dvodnevni skup, za koji je vladalo veliko zanimanje, održan je u prosincu 2015. godine.

Odgovorni urednik Zbornika Šaban Zahirović ocijenio je kako je organiziranje jednog takvog znanstvenog skupa pun pogodak jer postoji ogroman broj ljudi koji su se bavili znanošću i istraživanjem, koji su jednostavno zaboravljeni, a zamagljene su i neke povijesne činjenice.

- Zbornik bi trebao najviše poslužiti mladim ljudima da se ne opuste i ne posustanu, već da sudjeluju, da se bave istraživanjem i da se jednog dana nađu između korica ovakvih i sličnih zbornika, poručio je Zahirović. Federalna ministrica obrazovanja Elvira Dilberović kazala je kako je zainteresiranost za sudjelovanje na toj konferenciji pokazalo kako znanstvena misao živo djeluje u BiH te da su ovakve vrste razmjene znanstveno-istraživačkih rezultata prijeko potrebne. Na konferenciju je pristiglo jako puno radova, a od 54 znanstvena rada koja su na njoj izložena, u Zborniku se nalazi njih 45, i to iz različitih oblasti: historiografije, arheologije, etnomuzikologije, književnosti, prirodnih znanosti i drugo. Uz ministricu Dilberović i urednika ovog izdanja Šabana Zahirovića, o Zborniku su govorili prof. dr. Jakov Pehar te prof. dr. Elvir Zlomušica.

Inače, Zbornik je jedan u nizu projekata unutar izdavačke djelatnosti Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?