Večer ispunjena emocijama:

Zbirka „Izabrane pjesme“ Dragana Čobanovića predstavljena u Busovači

08.12.2019.
u 16:08

U toplom ambijentu novouređene župne dvorane u Busovači i uz velik broj posjetitelja, sinoć je održano predstavljanje knjige „Izabrane pjesme“ busovačkog pjesnika Dragana Čobanovića.

Predstavljanje knjige i ovaj put je organizirala Udruga oboljelih od poliomyelitisa/ozljede mozga i kičmene moždine Srednjobosanske županije

Na samom početku predstavljanja, u Draganovo ime obratio se njegov brat Jozo Čobanović kazavši kako je Dragan zbog teškog zdravstvenog stanja morao propustiti predstavljanje knjige, no isto tako, kazao je kako je Dragan upoznat sa svim detaljima oko promocije te kako je iznimno sretan što su njegove „Izabrane pjesme“ ugledale svjetlo dana. Pročitao je sažetak Draganovog životopisa koji je on sam napisao:

Urednica knjige Branka Jukić iz Kiseljaka kazala je kako je iznimna radost biti dijelom ove priče od samog početka:

„Vjerujem da će „Izabrane pjesme“ našeg Dragana zadovoljiti i izmamiti osmijeh na lice svih Busovki i Busovljaka. Dragan je pisanom riječi kroz svoje pjesme opisao Busovaču, busovački kraj i sve dobre ljude koje je sretao. Njegove zapisane misli pridonijet će boljem i humanijem svijetu, svijetu dobrote koja vlada u njegovom srcu i mislima.“

Recenzentica knjige Suzana Krišto kazala je nešto više o snazi i životnoj borbi za sretan život:

„Prijatelj Dragan, unatoč svojoj teškoj životnoj sudbini, svojim pjesmama podsjeća, da unatoč svim mukama, trebamo se organizirati i uvijek tražiti vedru stranu života, njegovu ljepotu i s pozitivnim mislima nastaviti u poštovanju, razumijevanju, prijateljstvu i u ljubavi živjeti. Živeći svoju svakodnevicu on u nju unosi radost, toplinu, sreću i nevjerojatnu životnu energiju“, kazala je Krišto dodavši:

„Dragi Dragane, čestitam ti na upornosti, želim ti brz oporavak i da nam za novi susret pripremiš opet pjesmicu, koja će biti na radost svima nama.“

O knjizi, udruzi i Draganovom radu govorio je i Mladen Molnar, predsjednik Udruge oboljelih od poliomyelitisa/olzljede mozga i kičmene moždine Srednjobosanske županije:

„Dragan je uistinu poseban. Takvu ljubav i kapacitet koju on ima natjerala je nas sve iz udruge da se još više borimo i radimo. Njegov optimizam pomogao nam je svima u borbi s ovom teškom bolešću. Naša udruga broji nekoliko stotina članova i nikom od nas nije lako, no kada pogledamo kako se Dragan bori to nam svima da dodatnu snagu i optimizam“.

Sinoćnju promociju ugodnom glazbom uljepšao je mladi busovački glazbenik Marko Komšić, a svi posjetitelji su zahvaljujući financijskoj podršci OO HDZ-a BiH Busovača i predsjednika FBiH Marinka Čavare dobili besplatan primjerak knjige upotpunivši tako ugodnu književnu večer ispunjenu emocijama i ljubavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije