Posjeta

Zadnji dan posjete delegacije župe Deževice i općine Kreševo Montepradoneu

susret
01.12.2015.
u 09:39

Naša mala delegacija koja je prethodnih dana boravila u rodnoj župi sv. Jakova Markijskog, u ponedjeljak navečer kući! Na putu za Deževice, pratilo nas je sunce i veselo raspoloženje. Jučerašnji dan za nas je uistinu bio poseban.

U nedjelju u ranim jutarnjim satima zaputili smo se u stari dio grada i obišli znamenitosti te posjetili rodnu kuću sv. Jakova. Svečano misno slavlje u popodnevnim satima predvodio je biskup Marko Semren, a nakon svete mise, naša delegacija sudjelovala je u procesiji koja se spuštala od crkve, odnosno iz starog dijela grada do samostana.

Večer je bila rezervirana za naše "aktivnosti". Tako smo zajedničko druženje uveličali koncertom Frane Martinčevića te razmjenom simboličnih darova predstavnika općine Kreševo i gradonačelnika Monteprandonea, Stefana Stracija. Karolina Barešić uz prigodnu prezentaciju na engleskom jeziku predstavila je općinu Kreševo i župu Deževice te istaknula kako naši krajevi obiluju raznolikim kulturno-povijesnim bogatstvima, a turistički potencijali Kreševa i župe Deževice iskoristivi su tijekom cijele godine s obzirom na zahvalne vremenske uvjete kao i mogućnost sudjelovanja u raznim aktivnostima koje su privlačne posjetiteljima koji u župu i općinu dolaze iz vjerskih razloga, ali i svim onima koji traže idealan odmor ili pak fizičke aktivnosti u prirodi koja je uistinu jedinstvena i impresivna.

Na kraju ovog divnog puta, zahvalni smo našim domaćinima na gostoprimstvu, posebno gvardijanu fra Lorenzu Turchiju, načelniku Kreševa, Radoji Vidoviću koji je inicijator ovog posjeta te naravno i našem župniku Marinu Mariću koji je nositelj organizacije, ali prije svega duhovni predvodnik šarolike grupe predstavnika općine i naše župe.

Velika zahvala ide vlč. Oliveru Jerkoviću, kao i vlč. Dubravku Turaliji koji nam je uvelike pomogao prilikom obilaska gradova, ali i u komunikaciji s našim prijateljima Talijanima.Moramo zahvaliti našem deževičanu Ivici Miletiću, koji nas je prije puta opskrbio velikom zalihom Nevre, ali i koji je marljivo slikao sve naše aktivnosti. Posebna hvala ide Općini Kreševo, župi Deževice i firmi Miličević koji su pokrovitelji ovog hodočašća.

Hvala svim ljudima dobre volje i radosnog srca koji su nas stručno i vjerodostojno predstavili u Monteprandoneu, rodnom mjestu našeg sv. Jakova.  

Radujemo se nastavku druženja i skoroj posjeti prijatelja iz Italije!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?