ODLUKA

Vlada preuzima upravljanje kulturnim institucijama

Vlada
06.11.2013.
u 16:45

Riječ je o prijedlogu ranije formirane radne grupe o tome da Vlada FBiH privremeno preuzme prava na upravljenje i sufinanciranje rada kulturnih institucija

Federalna vlada danas je razmatrala mogućnosti za rješavanje statusa ustanova kulture Bosne i Hercegovine. Riječ je o prijedlogu ranije formirane radne grupe o tome da Vlada FBiH privremeno preuzme prava na upravljenje i sufinanciranje rada ovih institucija. 

Ovo bi bilo na snazi dok se zakonski na nivou BiH trajno ne riješi njihov status, navodi se u priopćenju iz Vladina ureda za odnose s javnošću.  

Riječ je o Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti, Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci i Biblioteci za slijepe i slabovidne osobe. 

Vlada FBiH će, s tim u vezi, uputiti Vijeću ministara BiH zahtjev za saglasnost za privremeno preuzimanje upravljačkih prava i sufinansiranje ovih institucija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije