MOSTAR

Vlada HNŽ-a i ove godine uz Dane Matice Hrvatske - Mostarsko proljeće

24.03.2023.
u 10:33

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg primio je predsjednicu Matice hrvatske Mostar akademkinju Ljerku Ostojić i člana Predsjedništva Matice Miru Petrovića, s kojima je razgovarao o nastavku suradnje Vlade HNŽ-a s Maticom hrvatskom Mostar, poglavito u organiziranju jubilarnih 25. Dana Matice hrvatske Mostar – Mostarskoga proljeća 2023.

Ostojić je kazala kako ovogodišnja manifestacija otpočinje krajem travnja prigodnim svečanim programom na kojemu nas očekuje kratka retrospektiva svih dosadašnjih Proljeća.

''Ovogodišnje Mostarsko proljeće trajat će do sredine mjeseca lipnja, a obuhvatit će dvadesetak programa, nekoliko kazališnih predstava, zanimljivih likovnih izložbi, koncerata, književnih susreta i tradicionalni Dječji dan'', kazala je Ostojić, zahvalivši Hercegu na dugogodišnjoj suradnji i potpori koju Vlada HNŽ-a pruža Danima Matice, inače punopravnomu članu Saveza europskih festivala.

Prvi čovjek Vlade HNŽ-a izrazio je zadovoljstvo što će i ove godine Grad Mostar i  Hercegovačko-neretvanska županija biti domaćinima iznimnim kulturnim zbivanjima u sklopu tradicionalne i međunarodno priznate manifestacije.

''Poznajući predanost kojom Organizacijski odbor radi, pripremajući iz godine u godinu sadržaje kojima svjedočimo, uvjeren sam u to kako nas i ovaj put očekuje bogat program koji će potvrditi kako Dani Matice hrvatske Mostar s pravom nose epitet najznačajnije kulturne manifestacije ne samo u BiH nego i šire. Institucije koje promoviraju i unaprjeđuju našu kulturu, a poglavito one koje to čine na razini kakvu je postavila i uspješno održava naša Matica, u meni osobno i u Vladi HNŽ-a uvijek će imati prijatelja i potporu'', kazao je ovom prigodom Herceg, potvrdivši kako će županijska vlada i ove godine biti jednim od glavnih pokrovitelja Mostarskoga proljeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije