Tri teatra na Maloj sceni HNK

Večeras praizvedba “Mrtvih riba”

BiH,29.06.16.Mostar,HNK Mostar, Press Photo:Stojan Lasic
30.06.2016.
u 09:00

Praizvedba predstave “Mrtve ribe plivaju na leđima”, autora Josipa Mlakića, bit će održana večeras na maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Mostar u 20 sati. Riječ je o koprodukcijskoj predstavi u kojoj sudjeluju glumci (njih čak 17) iz tri kazališne kuće, i to HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Režija predstave je povjerena Mostarki Tanji Miletić Oručević, koja je uz Dragana Komadinu zaslužna i za adaptaciju Mlakićeva teksta.

“U kazalištu je praznik kad se po prvi put izvodi adaptacija proznog djela jednog vrlo uspješnog, nagrađivanog i plodnog pisca kao što je to Josip Mlakić, i sretni smo da smo upravo mi bili ti koji su prenijeli njegovu književnu riječ na daske’’, rekla je redateljica Miletić Oručević, dodavši kako je čini sretnom što su na ovoj predstavi zajedno radile tri teatarske kuće iz BiH.

Dramaturg Komadina kazao je kako predstava, iako obrađuje teške teme, odiše “felinijevskim šarmom” i optimizmom svojstvenom mediteranskom podneblju. Ravnatelj HNK Mostar, Ivan Vukoja, podsjetio je kako je predstava nastavak suradnje dviju kuća iz Mostara i da je u tematskom i sadržajnom smislu, nastavak predstave “Ajmo na fuka”.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?