Mostar

Uz Majčin dan predstavljena nova slikovnica Sonje Jurić

Fena
13.05.2017.
u 13:03

U sklopu obilježavanja Majčinog dana, u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru održana je priredba i predstavljanje najnovije slikovnice mostarske književnice Sonje Jurić pod nazivom "Odmori se, mama".

Spisateljica Jurić knjigu je posvetila svojoj majci Magdaleni, koja je iznenada preminula prošle godine, ali i svima onima kojima majka nedostaje.

Kazala je da bez obzira koliko godina imate, sve je prazno i drukčije kad nema majke te kako se jedan dio nas gasi zajedno s njenim odlaskom.

"Ovu sam slikovnicu posvetila svojoj majci Magdaleni koja je preminula prije godinu dana. Otišla je tiho i dostojanstveno, baš onako kako je i živjela. Također, slikovnicu sam posvetila i svoj onoj djeci kojoj majke nedostaju na isti način kao i meni moja", kazala je Jurić te dodala kako se nada da ih (majke) više ništa ne boli i da se odmaraju, kao u njezinoj priči, na udobnom bijelom oblaku, usred beskrajnog nebeskog plavetnila.

U programu priredbe, u povodu Majčina dana i predstavljanju knjige sudjelovali su učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, i to u glazbenom, plesnom i literarnom prinosu, te se kroz bogat program zahvalili svojim majkama za sve što su učinile i još uvijek čine za njih.

Svi zajedno su svečano obilježili dan najvažnijih žena, roditeljica, čuvarica, najvećih prijateljica i heroina, dan posvećen majkama koje su svakome, bez iznimke, podarile život, a svoj su nesebično i bezuvjetno podredile djeci.

Književnica Jurić zahvalila je svima koji su pomogli u realiziranju programa i njezine knjige. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije