Blagdani

Ususret Božiću s djecom iz čitlučke Udruge 'Susret'

bozicni ukrasi
21.12.2015.
u 07:00

Volonteri, djeca i roditelji Udruge "Susret" od 14. do 19. prosinca u Čitluku će organizirati tradicionalno božićno veselje

Ovoga su se mjeseca volonteri i štićenici čitlučke Udruge "Susret", koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja Brotnja, na zanimljiv način uključili u obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera te predstojećih božićnih blagdana. Naime, ispred prostorija svoje Udruge u Ulici Kralja Tomislava u središtu Čitluka postavili su lijepo uređene božićne jaslice, prodajne štandove s raznovrsnim božićnim ukrasima što su ih izradila djeca i volonteri te udruge.

Sav novac prikupljen prodajom njihovih adventskih vjenčića sa svijećama, ukrasa za stol, vjenčića za vrata, raznovrsnih svijeća, prekrasno izrađenih anđela, aranžmana s anđelima, jaslica, ukrasa za bor i ostalih božićnih ukrasa i slastica, u cijelosti će biti iskorišten za potrebe Udruge "Susret". Svoju plemenitu aktivnost volonteri, djeca i roditelji i podupiratelji te čitlučke Udruge odlučili su intenzivirati i u ovo predbožićno vrijeme. Tako će u ponedjeljak, 14. prosinca, započeti vrlo zanimljiva i korisna višednevna akcija božićnog veselja pod nazivom "Ususret Božiću s djecom iz Udruge 'Susret'", koja će se sve do 19. prosinca svake večeri od 18 do 22 sata održavati u šatoru postavljenom ispred prostorija Udruge u središtu Čitluka (preko puta OŠ).


Kao i prošle godine, na tom svojevrsnom božićnom sajmu zainteresirani Brotnjaci će na prodajnim štandovima po povoljnim cijenama moći kupiti božićne ukrase što su ih izradila djeca te se sladiti kolačima, palačinkama, uštipcima, kuhanim grahom, kobasicama, kuhanim vinom, toplom čokoladom i drugim broćanskim specijalitetima. Taj ugođaj će svake večeri od ponedjeljka glazbom i pjesmom uljepšavati grupe Brtnjo, 2 Cellos, Broćanski bećari, tamburaši "Mediteran", članovi HKUD-a "Brotnjo" i dr. Budući da će sav prihod s višednevnog druženja Brotnjaka s djecom spomenute Udruge biti namijenjen isključivo za potrebe Udruge "Susret", očekuje se da će, kao i lani, svake večeri veliki šator biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Kako nam je rekla volonterka Matea Brekalo, djelatnica Udruge "Susret", u nedjelju, 20. prosinca u čitlučkom GŠD održat će se i tradicionalni humanitarni božićni koncert s kojeg će sav prihod također biti namijenjen za potrebe Udruge "Susret".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije