Operacija 'Kino'

Uspješno okončana radionica za 12 mladih iz cijele BiH

02.02.2017.
u 07:00

Operacija “Kino”, putujući projekt Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, u suradnji i pod mentorstvom Fondacije 787 pokrenula je i ove godine ciklus edukacijskih radionica za mlade. Novi ciklus radionica promovira društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima s jasnim naglaskom na razvijanje znanja i vještina sudionika potrebnih za izgradnju proaktivnoga stava i sudjelovanje u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini. Bit će održana tri ciklusa radionica u razdoblju od siječnja do travnja 2017.

Dvanaest sudionika

Prvi ciklus održao se tijekom prošlog vikenda u sarajevskom kinu Meeting Point (27. - 29. siječnja 2017.) i okupio je 12 sudionika iz Tomislavgrada, Širokog Brijega, Zvornika, Zenice, Ugljevika, Žepča, Prijedora, Milića, Bosanske Krupe i Sarajeva: Amra Penava, Ana Mikulić, Dino Brljevac, Dragan Vuković, Ivan Majić, Marija Crnac, Marina Tomić, Mićo Matić, Siniša Aleksić, Slavica Kraljević, Sunčica Đukanović, Tarik Halkić.

“Uistinu nam je zadovoljstvo što našu suradnju s Operacijom ‘Kino’ i SFF-om nastavljamo i ove godine. Činjenica da je najuspješniji filmski festival u regiji prepoznao značaj ovakve vrste edukacije u cilju poboljšanja položaja mladih ljudi u BiH nama je dodatni poticaj za rad. I ovaj put imamo odlične predavače i vrlo raznovrstan i dinamičan program radionica te vjerujem da su pred nama vrlo zanimljiva tri mjeseca. Sve koji žele saznati više pozivam da nas prate na društvenim mrežama i osjete dio #poduzetnaBiH787 atmosfere”, kazala je Dijana Duvnjak, predsjednica Upravnog odbora Fondacije 787. Radionice za cilj imaju kreiranje mreže mladih koji bi kao nova generacija aktivista i poduzetnika, u okviru kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini.

Više od 50.000 posjetitelja

Operacija “Kino”, putujući projekt Obala Art Centra i SFF-a, koji se realizira uz potporu Veleposlanstva Norveške, Europa Cinemas i Federalnog ministarstva kulture i sporta, u proteklih 5 godina upriličila je više stotina filmskih programa u gradovima diljem BiH, bilježeći više od 50.000 posjetitelja. U okviru programske cjeline za mlade, u posljednje 4 godine ugostila je više od 350 mladih na filmskim radionicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?