Međunarodna kolonija

Umjetnici se okupili na ženskoj likovnoj koloniji u livanjskom selu Bila

ilustracija
17.09.2017.
u 14:00

Na 9. međunarodnoj ženskoj likovnoj koloniji u livanjskom selu Bila, na imanju Branka Ivankovića Mite, livanjskog umjetnika i kipara, okupilo se ovoga vikenda dvadeset umjetnica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Inicijator i organizator Kolonije Branko Ivanković Mito, vlasnik privatne galerije "ArtMit", poznat je po svojim kiparskim sakralnim radovima od drveta, a šira javnost ga zna kao autora najvećeg Isusovog raspela izrađenog od jednog komada drveta.

Po njegovim riječima, sudionice Kolonije i ove će godine prikazati kulturu i tradicijsku umjetnost mjesta iz kojih dolaze, kroz likovnu ili neki drugi oblik umjetnosti.

Radovi koje nastanu na Koloniji bit će prvo izloženi u galeriji "ArtMit", a zatim će biti prikazani na izložbama u drugim bh. gradovima i u inozemstvu.

Međunarodna ženska likovna kolonija ujedno je i uvertira proslave Dana Općine Livno, koji se obilježava 28. rujna, na 1125. obljetnicu prvog pisanog spomena Livna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije