Naslovnica Kultura

U Širokom Brijegu otvorena izložba slikara Zdravka Rogića

11. prosinca 2018. u 09:47 0 komentara 51 prikaza
Foto: SirokiBrijeg.info

U okviru manifestacije "Advent u knjižnici", u ponedjeljak je u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg otvorena samostalna izložba slika ljubuškog slikara Zdravka Rogića.

Svi posjetitelji Narodne knjižnice Široki Brijeg do 14. prosinca moći će vidjeti motive vezane za Hercegovinu, koji dominiraju na slikama autora, a riječ je o uglavnom o starim kućama, šipcima, smokvama, lavandi, suhozidima, smilju, te vodopadima Kravice i Koćuša.

Rogić se bavi slikarstvom od osnovnoškolskih dana. Prvu izložbu imao je 1980. u hotelu "Bigeste" u Ljubuškom, a sada iza sebe ima niz izložbi priznanja i nagrada. Kako je sam istaknuo, najviše se ponosi izložbom koju je održao u suradnji s akademskim slikarom Hamom Ibruljem.

Izložbeni postav predstavio je profesor Mate Grbavac, a samu izložbu organizirao je ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, u suradnji s Narodnom knjižnicom Široki Brijeg i Knjižnicom Ljubuški. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.