Ljubuški

U petak na Humcu film “Jasenovac - istina”

16.05.2016.
u 10:00

U petak, 20. svibnja, s početkom u 20 sati, u samostanskoj dvorani sv. Ante bit će prikazan dokumentarni film “Jasenovac - istina” redatelja Jakova Sedlara i scenarista Hrvoja Hitreca

Ovaj tjedan u Franjevačkom samostanu na Humcu u Ljubuškom bit će upriličena dva zanimljiva događaja.

U srijedu, 18. svibnja, s početkom u 20 sati u staroj crkvi sv. Ante održat će se tribina pod naslovom “Obitelj i zamke modernog odgoja”.

Gost predavač bit će poznata Ljubušanka Ljilja Vokić, nekadašnja hrvatska ministrica prosvjete u burno povijesno hrvatsko vrijeme stvaranja države, za vrijeme predsjednika dr. Franje Tuđmana.

“Tko ili što danas odgaja našu djecu, koliko nas moderno vrijeme tjera na drugačije metode odgoja i što je ispravno?”, “Kako se postaviti kao dijete i kako reagirati kao roditelj?”, “Kroz kakve krize prolaze današnje obitelji?”, teme su o kojima će govoriti Ljilja Vokić na tribini koja je, inače, posljednja tribina na Humcu u ovoj sezoni.

I drugi događaj će, bez sumnje, privući pozornost, s obzirom na to da je riječ o temi koja se u posljednje vrijeme veoma živo provlači kroz politički i društveni život Hrvata, ma gdje oni žive.

U petak, 20. svibnja, s početkom u 20 sati, u samostanskoj dvorani sv. Ante bit će prikazan dokumentarni film “Jasenovac - istina” redatelja Jakova Sedlara i scenarista Hrvoja Hitreca.

Ovaj film potaknuo je mnoge rasprave u hrvatskoj i regionalnoj javnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?