MOSTAR

Tjedan u mostarskom HNK u znaku tri vrhunske gostujuće predstave

12.06.2023.
u 12:02

Ovaj je tjedan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru rezerviran za gostujuće predstave, kojih će biti čak tri. Narodno pozorište Tuzla, GKL Split i Boom!Teatar te Hercegnovsko pozorište predstavit će se mostarskoj publici sa svojim uspješnicama.

Narodno pozorište Tuzla gostuje u HNK Mostar s predstavom "Hamlet" renomiranog redatelja Zlatka Pakovića u ponedjeljak, 12. lipnja. Prema njegovim riječima, Hamlet djeluje kazališnom predstavom, režirajući Mišolovku. Shakespeare nam u "Hamletu" pokazuje kako je bit kazališne umjetnosti to da u zamku, u mišolovku, hvata zločine kojima je u datom režimu skriven trag, a na kojem se taj režim održava.

"Romeo i Julija - Error 404" Gradskog kazališta lutaka Split i Boom!Teatra iz Zagreba na rasporedu su u srijedu, 14. lipnja. Dvoje mladih glumaca rastvarajući svoje razloge i odnos prema kazalištu i glumačkoj umjetnosti, tragaju za zajedničkom scenskom istinom. Predstava "Romeo i Julija - Error 404" edukativna je posveta kazalištu i glumačkoj umjetnosti, scenskom partnerstvu i kazališnoj publici i gdje je god gostovala naišla je na odličan prijem publike, ali i kazališne kritike.  

Hercegnovsko pozorište i duodrama "Uspomene Sare Bernar" s poznatom beogradskom glumicom i doajenkom srpske kazališne i filmske umjetnosti Tanjom Bošković i Dejanom Đonovićem gostuju u subotu, 17. lipnja. Riječ je o predstavi koja govori o životu svjetski poznate francuske glumice Sare Bernhardt i njezinom besmrtnom, borbenom karakteru. Opsežnom analizom i preciznim postupkom, iz ovog komada izlazi sve što suvremena civilizacija pokušava potisnuti.

Sve predstave počinju u 20 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije