samostalna izložba

Suvremena bh. umjetnica Alisa Teletović otvara izložbu u Trogiru

08.07.2018.
u 18:20

U autentičnom prostoru atrija Muzeja grada Trogira, sljedeći tjedan brojni posjetitelji i turisti moći će razgledati samostalnu izložbu suvremene bh. umjetnice Alise Teletović.

Zanimljiva biografija ove slikarice ogleda se u njezinim odabranim radovima za ovu izložbu, koji su nastajali u posljednje tri godine nastajali u cilusima Poljupci brda i Putnik vremena.

Povratkom kući u Bosnu i Hercegovinu iz Australije nakon 17 godina izbivanja, odlučila je spojiti dva kontineta hrabro objedinjujući dvije kulture. Priča koju Alisa poručuje svojim crtežima povezuje široke pustinjske pejzaže Australije s dinarskim vedutama Hercegovine.

Boje, oblici i senzacije isprepliću se s vizijama duše, otvorenosti i pomirenja koja su oslikana brdima koja se - ljube.

„Brda su kao i ljudi: odvojeni jedni od drugih, a tik jedni uz druge, zajedno. Propitujući samu sebe o ljubavi koja bi trebala dominirati, a tako je daleka na ovim prostorima, ja istinski tragam za bliskošću. Želim ukazati da pejzaže možemo prepoznati u nama, našim mislima i osjećajima i da su često apstraktni, nagoneći nas da zatvorimo oči kako bi usmjerili pogled ka unutra, u dušu“, izjavila je Alisa Teletović.

Kombiniranjem i miješanjem tehnika, oslobođena stega tradicije stvaranja, autorica kreira ekspresivne pejzaže pune boja i linija, stvarajući nove suvremene realnosti kroz koje sama prolazi.

Samostalna izložba u drevnom primorskom gradu, od posebnog je značaja za autoricu koja s nestrpljenjem iščekuje da svoj osobni ekspresivno figurativni slikarski izraz ukomponira u vizure starih kamenih građevina i odsjaja mora.

Izložba pod nazivom „Poljupci brda“ otvorit će se u srijedu 11.07.2018. u 21,00 u Atriju Muzeja grada Trogira, u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije