SVJETSKI TAMBURICA FEST

Specijalno priznanje mladom sastavu Tamburaškog orkestra Mostar

19.09.2023.
u 11:03

Sastav mladih glazbenika Tamburaškog orkestra Mostar “Herceg“ osvojio je specijalno priznanje za umjetnički izraz na natjecanju tamburaških orkestara u sklopu Svjetskog tamburica festa koji je protekloga vikenda održan u Novom Sadu.

“Obradovao nas je poziv organizatora da naš mladi sastav sudjeluje na ovom izuzetno značajnom festivalu tamburaške glazbe. Sretni smo što smo imali priliku svirati uz renomirane orkestre iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije. Drago nam je da je nastup nagrađen iskrenim pljeskom, te da su njegov kvalitetu prepoznali i članovi stručnog žirija koji su nam dodijelili vrijedno priznanje “, kazao je David Čule, član tamburaškog sastava „Herceg“.

„Raduje nas uspjeh naših mladih glazbenika koji su nositelji očuvanja dugogodišnje tamburaške tradicije na našim prostorima. Njihovo muziciranje publika u Mostaru moći će čuti na koncertu kojega pripremamo u utorak, 26. rujna 2023. godine u parku Zrinjevac. Naime, Tamburaški orkestar Mostar s mladim mostarskim glazbenicima priređuje mini-festival „Glazba za sve“ koji će, uz koncert moderne, klasične i tradicionalne glazbe, ponuditi brojne edukativno-glazbene sadržaje s puno iznenađenja za djecu, mlade i one nešto starije. Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću kojeg provodi People In Need, a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva“, naglasio je Davor Kožul, voditelj Tamburaškog orkestra Mostar uputivši poziv svima da od 17 sati dođu u park Zrinjevac da zajedno uživamo u glazbi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?