11. NAFF

Rekordan broj filmova i zemalja na festivalu crtanog filma u Neumu

naff
03.06.2016.
u 11:00

Jedanaesti po redu Festival animiranog filma NAFF 2016. počinje 25. lipnja i traje do 1. srpnja. Ove godine Festival će se istovremeno održavati u Posušju, Mostaru, Neumu i prijestolnici Crne Gore Cetinju, a veliki su izgledi da se održi u Trebinju i Stonu.

Sve projekcije počinju u subotu 25. lipnja u 21 sat, a svečano otvaranje Festivala je u Neumu na terasi hotela Sunce.

Po riječima direktora NAFF-a Jurinka Rajiča, na Festival je ove godine prijavljeno skoro 700 filmova iz 59 zemalja. To je najveće priznanje neumskom Festivalu jer je tu do sada rekordan broj filmova, ali i zemalja. Posebno raduje da su se po prvi put prijavili filmovi iz Arapskih Emirata i Sjeverne i Južne Koreje.

“U natjecateljskom programu tijekom šest dana prikazat će se 55, a u panorami 20 filmova. Siguran sam da će gledatelji biti zadovoljni izborom selekcijskog povjerenstva jer su to stvarno izuzetna ostvarenja. Posebno se radujemo predavanjima koja će održati Goran Milić, Thomas Steillmach i Ramon Lopez Seco de Herrera. Svoj dolazak na Festival potvrdili su autori iz Brazila, SAD-a, Rusije, Francuske, Italije, Tajvana, Njemačke, Hrvatske i Srbije” - kazao je Rajič dodavši kako Klub animatora Mostar i Studio Neum već četiri godine surađuju na organizaciji Festivala, tako da će gosti na Festivalu biti i sedmorica polaznika Kampa crtanog filma koji se održao 27. 2 - 3. 4. u MC Pavaroti u Mostaru.

“Ti mladi ljudi su zaslužili osjetiti festivalski život i upoznati neka od najvećih imena svjetske animacije” - ističe Rajič.

Inače, partner NAFF-a je i ove godine OESS, a pokrovitelji su Federalno ministarstvo kulture, Fondacija za kinematografiju i Veleposlanstvo SAD-a u BiH. Glavni sponzor je HT ERONET.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije