blagaj

Prva likovna kolonija još je jedan dragulj u nisci kulturnih zbivanja

16.06.2018.
u 10:00

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg, u četvrtak je otvorio likovnu koloniju “OCRT” u Blagaju, koja se održava u sklopu manifestacije “Lipanjske zore 2018.”.

Velika Ada

Kolonija se održava do 17. lipnja 2018. godine na lokaciji Velika Ada uz rijeku Bunu pod okriljem stoljetne crkve Presvetog Trojstva u Blagaju, u podnožju drevnog Kosačina grad. Ovo je ujedno i jedina likovna kolonija koncipirana kao manifestacija koja tretira crtež kao osnovni likovni izraz, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

- Prva likovna kolonija u Blagaju još je jedan dragulj u sada već poduljoj i bogatoj nisci kulturnih događanja u gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji u proteklom razdoblju. Dragulj kojim široke umjetničke duše opažaju i kroz crtež vizualiziraju najskrivenije izvrsnosti i najdublje vrijednosti svega onoga što nas okružuje, a što mi zaokupljeni svakodnevnicom obično i ne primjećujemo. S neskrivenim ponosom što mogu biti pokroviteljem, zahvaljujem svima koji su sudionici ovoga uistinu iznimnog kulturnog događaja, ali i svima Vama koji ste svojom nazočnošću uveličali ove trenutke i već sada, prije otvaranja same kolonije, organizatore učinili ponosnim - kazao je predsjednik Herceg.

Zajednički angažman

Inače, likovna kolonija zasnovana je u suradnji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače i Udruge “Lipanj” u cilju okupljanja afirmiranih i neafirmiranih mladih umjetnika iz Mostara i drugih gradova iz Bosne i Hercegovine te njezinim sudionicima omogućava prostor za umjetničko djelovanje u prirodi i osnažuje njihov zajednički umjetnički angažman.

Sudionici kolonije su respektabilna slikarska imena: Marin Topić, Mario Šunjić, Željko Koren, Dario Pehar, Anđelko Mikulić, Maja Rubinić, Tomo Buconjić, Boris Lovrić i Dalibor Nikolić, koji je ujedno i njezin voditelj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?