TUŽNI ODLAZAK

Nakon duge borbe s teškom bolešću u 77. godini preminuo Mustafa Nadarević

Duško Marušić/Pixsell
22.11.2020.
u 15:40

Musatafa Nadarević poznati bh. glumac preminuo je nakon duge borbe s teškom bolešću u 77. godini

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba.

Dijagnosticirana mu je bio karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Legendarni glumac Mustafa Nadarević već je dulje vrijeme imao ozbiljne zdravstvene probleme zbog kojih je sve do nedavno bio u bolnici. Nadarević je početkom ove godine javnosti otkrio da boluje od karcinoma pluća te se uključio u kampanju “Udahni za život”.  Njegovi prijatelji otkrili su nedavno za Dnevni avaz da je Nadarević konačno izašao iz bolnice i da se oporavlja u svom domu u Zagrebu.

– Mustafa je bolje. Dobio je nekoliko kilograma. Ali iz kuće ne izlazi, čuva se zbog korone – kazao je prije svega desetak dana prijatelj 77. godišnjeg glumca.  Kada je glumac otkrio javnosti da ima karcinom, rekao je: – Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest. Imao je tada i poruku za sve pušače i upozorio je koliko je važno na vrijeme otići liječniku.

– Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se ne plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ''jao'', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu – rekao je glumac.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

U veljači je stigla vijest da se nakon terapije zračenjem osjećao bolje, a kada je zbog pandemije koronavirusa snimanje serije "Lud, zbunjen, normalan" prekinuto u Sarajevu, vratio se u Zagreb.

Hvaljeni glumac, rođen u Banjoj Luci 1943. godine, kazališnu je karijeru započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Kazališni komadi kojima je probio led bili su u predstavama "Hvarkinja", "Dundo Maroje", "Ostavka" te "Gospoda Glembajevi", a glumio je i Cyranoa, Figara i M.P. Murphya.  S filmom se prvi put susreo početkom 80-ih godina prošlog stoljeća u sporednim ulogama.

Foto: Ivana Kaurloto, Storypress

Odjeknuo je ulogom Zijaha u Kusturicinom filmu "Otac na službenom putu", a onda i u filmu "Već viđeno" Gorana Markovića. U 1988. godine zaigrao je u "Glembajevima" Antuna Vrdoljaka, pa onda u "Kuduzu" i "Gluvom barutu". Ipak, gledatelje ispred malih ekrana osvojio je ulogom lucidnog Izeta Fazilinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?