U 93. godini

Preminuo Karlo Drago Miletić, najveći kroničar i povjesničar grada Mostara

26.11.2020.
u 13:32

U svojoj 93. godini preminuo je Karlo Drago Miletić. Rođen je u Mostaru 28. travnja. 1928. godine gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju i učiteljsku školu. U Mostaru postaje sekretar Radničkog univerziteta od 1955. do 1957. godine, a nakon toga je izabran za direktora Kinematografskog poduzeća Mostar.

Njegovi domeni interesa bili su vrlo široki tako da se bavio glazbom i fotografijom, a od rane mladosti ga je najviše zanimala povijest našega grada. Iz tog interesa rodile su se unikatne knjige-biseri, prepune povijesnih podataka i zanimljivosti, a koje su postale nezaobilazna literatura svih povjesničara kojima je Mostar u žiži zanimanja.

Dosta svojih radova objavljivao je u Oslobođenju, Mostu i listu Hercegovina. Dobitnik je nagrade 14. februar Grada Mostara. I iako je zbog bolesti već duže vremena bio odsutan iz domena povijesti nedostajat će njegove vrijedne opservacije događanja oko nas.

Karlo Drago Miletić iza sebe je ostavio bogatu riznicu povijesti zabilježenu u knjigama Mostar susret svjetskih kultura, Mostar – Glavna ulica, Mostar – Srednja ulica, Veliki graditelj Miroslav Loose, Glazbena škola u Mostaru i druge. Brojna je i kolekcija njegovih fotografija Mostara, objavili su njegovi kolege sa facebook stranice CIDOM.

Miletić će biti pokopan danas, petak 27. studenoga na Rimokatoličkom groblju masline u Mostaru u 15 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije