Naslovnica Kultura

Predstavljena knjiga Matka Marušića 'Mi Hrvati'

29. siječnja 2019. u 13:25 0 komentara 245 prikaza
Foto: Stojan Lasić
Pogledajte galeriju 1/4

Knjiga prof.emeritusa dr. Matka Marulića "Mi Hrvati" koja kroz opis Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje njihovu stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom, predstavljena je u utorak u Mostaru u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Filozofskog fakulteta.

Uz autora, o knjizi su govorili dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof.dr.sc. Ivica Musić i prof.dr.sc. Iko Skoko.

U knjizi su dodirnute sve glavne sastavnice života, od gradnje kuće i domoljublja, preko vjere i ljubavi do umjetnosti i sporta. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka, kazao je u izjavi za medije autor Matko Marulić.

Prof.dr.sc. Iko Skoko istaknuo je kako autor, kroz iskustva iz svojega života i života svoje obitelji, prikazuje hrvatski narod sa svim njegovim vrlinama i manama od vremena socijalističke Jugoslavije pa sve do danas.

Knjiga "Mi Hrvati" je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.